Kobe Bryant-staty rest två år efter dödsolyckan

På dagen två efter basketlegendaren Kobe Bryants bortgång restes en staty av honom och dottern Gigi på platsen för dödsolyckan.
– Folk kom upp och de gick därifrån med någon form av tillfredsställelse, säger skulptören Dan Medina enligt Reuters.

ANNONS
|

På onsdagen var det två år sedan idrottsvärlden skakades av nyheten att superstjärnan Kobe Bryant dött i en helikopterolycka. På helikoptern fanns förutom basketstjärnan också hans 13-åriga dotter Gianna "Gigi" Bryant och sju personer till som samtliga omkom i olyckan. Olyckan inträffade när de var på väg till en basketturnering där dottern skulle delta.

Olyckan skedde utanför Los Angeles och i den sluttning där helikoptern kraschade har det nu rests en staty över Kobe Bryant och dottern Gigi.

Statyn i brons föreställer duon i basketkläder och på piedestalen under är namnen på de nio offren ingraverade. Där finns även ett citat från Kobe Bryant: ”Hjältar kommer och går, men legender är för evigt”.

ANNONS

Fans besökte statyn på årsdagen

När den avtäcktes på dagen två år efter dödsolyckan fanns skulptören Dan Medina på plats hela dagen och han berättar att fans kom och besökte platsen under hela dagen.

– Det var speciellt, folk kom upp och de gick därifrån med någon form av tillfredsställelse, säger han enligt Reuters.

Kobe Bryant blev 41 år och under sina 20 år i NBA med Los Angeles Lakers vann han ligan fem gånger, blev uttagen till all star-match 14 gånger och ligans MVP en gång.

Kobe Bryant blev 41 år.
Kobe Bryant blev 41 år. Bild: ROBERTHANASHIRO
ANNONS