Kommunala miljoner i coronastöd till Uddevallas föreningar

Föreningslivet har drabbats hårt under pandemin. Nu kan viss lindring erbjudas klubbar i Uddevalla genom ett särskilt kommunalt coronastöd. Men det gäller att snabba på för de föreningar som vill ta del av det nya stödet.

ANNONS

– Pandemin har drabbat oss alla och föreningslivet har fått ställa om sina verksamheter för att kunna fortsätta erbjuda oss Uddevallabor en meningsfull fritid, säger Annelie Högberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till kommunens hemsida.

– Utan dessa ideella insatser hade det varit oerhört tufft att ta sig igenom pandemin. Nu vill vi med ett särskilt coronastöd bidra till att föreningarna kan bibehålla sin kärnverksamhet under och efter coronapandemin.

Insatsen bygger på ett så kallat ledamotsinitiativ från Lars Olsson (UP) som nu blivit verklighet.

Föreningar som drabbats av ekonomiska förluster kan söka bidrag från kultur- och fritidsförvaltningen till och med den 17 oktober och gäller de föreningar som är bidragsberättigade hos förvaltningen. Totalt finns två miljoner kronor i potten.

ANNONS

På förvaltningen räknar man med en anstormning av frågor och ansökningar och särskilda handläggare är redo stötta de som söker bidraget.

Föreningar kan inte ansöka om ersättning för lön eller arvode eller för uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal. Däremot går det att få kompensation för andra ekonomiska konsekvenser som har uppstått med anledning av pandemin.

Beslut om hur pengarna ska fördelas fattas av kultur- och fritidsnämnden den 1 december och under samma månad väntas pengarna nå föreningarna.

ANNONS