Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Stöttar. Uddevalla kommun har beslutat att stötta IK Orients ansökan om att arrangera friidrotts-SM på Rimnersvallen 2019.

Kommunen stöttar SM-ansökan

Kommunstyrelsen i Uddevalla beslutade på onsdagen att stötta IK Orients ansökan om att arrangera SM i friidrott 2019 på Rimnersvallen.

Orients ansökan förutsatte att kommunen skulle ställa sig positiv till arrangemanget och dessutom gav föreningen ett arrangörsbidrag på 300 000 kronor, stå för värdskapet samt åtog sig att marknadsföra tävlingen.

– Ett sådant flerdagarsarrangemang medför besök som är gynnsamt för vår besöksnäring och innebär också att Uddevalla marknadsförs i hela landet som en trevlig stad som är positivt inställd till olika sorters event, säger oppositionsrådet Carin Ramneskär (M).

För att svenska friidrottsförbundet ska välja Uddevalla och Rimnersvallen förutsätts också omfattande förbättringsarbeten, bland annat med läktare och belysning, vilka redan är planerade i budgeten med mellan 10 och 15 miljoner per år som nu tidigareläggs till 2018 och 2019.

Kommunstyrelsens beslut var enhälligt efter en lång diskussion.