Tuukka Rask i Boston-kassen släppte bara in ett mål – och ett omdiskuterat sådant – mot Columbus i kvartsfinalens fjärde match.

Kontroversiella målet: "Hade jagat domaren"

Det var målvakternas kväll när både Boston och Colorado kvitterade Stanley Cup-kvartsfinalerna till 2–2. Och det enda insläppta målet skulle inte ha godkänts.

|

Bostonmålvakten räddade 39 av 40 skott i 4–1-matchen mot Columbus. Bland annat en straff från Boone Jenner i första perioden.

Men det var det insläppta målet (reducering till 1–2) som det pratades mest om efter matchen. Redan då det skedde protesterade Boston, men förgäves. Pucken hade varit uppe och studsat mot nätet mot publiken bakom Rasks mål. Men det märkte inte domarna så spelet gick vidare och Panarin fick in pucken.

- Jag såg inte pucken gå i nätet. Men om jag gjort det hade jag säkert slagit sönder klubban och jagat efter domaren. Så det var kanske bäst att jag inte såg det, säger Tuuka Rask.

- Det är galet att domarna inte såg det. Tänkt om det hade varit ett avgörande mål på övertid.

David Pastrnak och Patrice Bergeron gav Boston ledningen med 2–0.Sean Kuraly gjorde 3–1 och Bergeron gjorde sitt andra mål med 2,5 minut kvar i spel fem mot fyra.

Grubauer höll nollan

Colorado vann med 3–0 över San Jose och Philipp Grubauer räddade samtliga 32 skott, hans allra första nolla i ett NHL-slutspel.

- Det är stort, säger han efter matchen enligt nhl.com.

- Vi behövde den här segern och ju längre tid vi hade en nolla desto större chans hade vi att vinna matchen.

Tangerade "Foppa"

Nathan MacKinnon gjorde Colorados första mål i mitten av andra perioden efter att Cakle Makar skjutit och Mikko Rantanen styrt pucken vidare till MacKinnon. Det var åttonde slutspelsmatchen i följd som MacKinnon fick minst en poäng (sex mål, sju assist). Han tangerade därmed Peter Forsbergs klubbrekord från 2002.

Colin Wilson utökade till 2–0 tre minuter in i den tredje perioden i power play. Erik Johnson satte 3–0 i tom bur med en knapp minut kvar av matchen.

Fakta: Stanley Cup, kvartsfinaler