Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Oddevold är ett av lagen som påverkas efter att förbundet valt att skjuta upp och, till viss del, göra om förbundsserierna.  Bild: Erik Weiefors
Oddevold är ett av lagen som påverkas efter att förbundet valt att skjuta upp och, till viss del, göra om förbundsserierna. Bild: Erik Weiefors

Krisplanen: Serierna skjuts upp

Svensk fotboll har presenterat en krisplan. Det innebär bland annat att division 1 på damsidan och 2 och 3 på herrsidan kommer senareläggas och spelas som enkelserier.

Seriestarten för förbundsserierna har hängt i luften efter att Svenska fotbollförbundet valde att skjuta på starten av bland annat allsvenskan, superettan och damallsvenskan.

Och nu står det också klart att övriga förbundsserier skjuts upp.

Det innebär att damernas division 1 (IK Rössö) såväl som herrarnas division 2 (Oddevold, Grebbestad) och 3 (IFK Uddevalla) senareläggs med en förväntad start i mitten av juni.

Dessutom kommer serierna att spelas som enkelserier, skriver förbundet på sin sajt.

– Coronautbrottet innebär exceptionella utmaningar för vårt samhälle. Svensk fotboll måste ta sitt ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras. Men vi ser också till att det fortfarande, om man vidtar alla de åtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till, finns möjligheter att ägna sig åt fotboll runtom i landet. Det är också att ta ansvar för folkhälsan, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson i en kommentar.

Samtidigt står det också klart att slutspelet i Svenska futsalligan skjuts upp. IFK Uddevalla har just nu ena benet i SM-final efter att ha besegrat Hammarby med 4–3 i den första semifinalen. Den andra, och avgörande, matchen var schemalagd att spelas på lördag, något som nu alltså inte blir av.

– Jag känner mig trygg i att vi har hittat en bra lösning som svarar upp mot den bedömning av läget som ansvariga myndigheter just nu gör, och vad detta i sin tur kräver av oss. Samtidigt är vi medvetna om att läget snabbt kan förändras och att ytterligare åtgärder kan bli nödvändiga. Om så sker är vi redo att fatta nya beslut.

Läs mer: