Tite har tröttnat på vad han upplever är bedrövliga planer i Copa América.
Tite har tröttnat på vad han upplever är bedrövliga planer i Copa América.

Kritik mot planerna i Copa América: "Absurt"

Straffseger mot Paraguay i kvartsfinalen i Copa América. Trots det var det inte några glada mungipor på Brasiliens förbundskapten Tite efter matchen.

ANNONS

Trots mer än 40 minuter med spel elva mot tio lyckades inte Brasilien utnyttja sitt övertag hemma på Arena do Gremio i Porto Alegre. Segern mot Paraguay i Copa Américas kvartsfinal bärgades i stället på straffar efter 90 mållösa spelminuter.

Oförmågan att straffa det decimerade motståndet var dock inte det brasilianska lagets fel, utan planens. Det hävdade åtminstone förbundskaptenen Tite.

- Det finns utrymme för förbättring, sade han om sitt lags spel innan han tillade:

ANNONS

- Men det är också möjligt först när vi får igång vårt passningsspel på en bra plan.

"Spelarna bad mig klaga"

- Alla spelare bad mig att klaga på den. Det är absurt att vi i en match på den här höga nivån spelar på en plan där det är svårt att överhuvudtaget passa bollen. Vi behövde tre bollberöringar varje gång vi skulle passa framåt.

- Det är absurt att det är så låg kvalitet. Vart som helst i världen i övrigt är det otänkbart att spela på en så dålig matta.

Även den argentinske superstjärnan Lionel Messi har sågat kvalitén på planerna i Brasilien.

- Alla planer som vi spelat på har varit usla. Då är det svårt att spela, sade spelaren efter 2–0-segern mot Qatar, även den i Porto Alegre, i söndags.

ANNONS

Arrangören försvar planerna

Enligt Reuters har liknande kritik riktats mot arenan Fonte Nova i Salvador och Maracana i Rio, bland annat av de båda stjärnspelarna Luis Suarez, Uruguay, och James Rodriguez, Colombia.

Nyhetsbyrån uppger att turneringsarrangören trots detta inte tar åt sig av kritiken.

- Vi ser jämna planer med ideala gräsmattor. De är på en lämplig nivå för turneringen, sade Thiago Jannuzzi som sitter i Copa Américas organiserande kommitté.

I semifinalen väntar antingen Argentina eller Venezuela för Brasilien. Matchen spelas på arenan Mineirao i Belo Horizonte – förhoppningsvis på en duglig gräsmatta.

TT
ANNONS