Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kropps och Drott möttes i division 1 södra säsongen 2017-2018. Då blev det maximala fyra poäng för Kropps – och Drott åkte ur. Bild: Håkan Fredriksson
Kropps och Drott möttes i division 1 södra säsongen 2017-2018. Då blev det maximala fyra poäng för Kropps – och Drott åkte ur. Bild: Håkan Fredriksson

Kropps börjar kvalet i klassisk handbollsstad

En dalande storklubb eller en nykomling på handbollshimlen. Nu är det klart vilka lag som gör upp om en plats i slutkvalet till division 1 – och därmed får möta Kropps.

Kvalet till herrarnas division 1-handboll spelas i två steg. Först semi off där division 2-lagen gör upp om en plats i slutkvalet – där Kropps väntar.

LÄS MER: Kropps klart för kval efter kollaps – Blombäck manar till publiken

Uddevallalaget kommer att ställas mot vinnaren av Sörhaga HK och HK Drott.

– Jag har inte sett något av lagen spela och vet bara hur det gick för dem i serien. Jag känner inte igen några av namnen på laguppställningarna heller utan ska försöka se någon av kvalmatcherna och skaffa mig så mycket information jag kan. När vi ska möta någon av dem så vet jag mer, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck.

Söker träningsmotståndare

Semi off spelas i bäst av tre matcher som startar till helgen. Returen går en vecka senare och en eventuellt avgörande match den 4 april. Slutkvalet är planerat att starta den 7 april och det blir med en bortamatch för Kropps som sedan har möjlighet att avgöra hemma i Agnebergshallen den 13 och eventuellt 18 april.

Det innebär tre veckors matchuppehåll för Kropps.

– Vi visste i ett tidigt stadium att vi troligen skulle få kvala även om vi inte ville det. Vi ska träna på och ha ett snack om situationen. Första veckan blir lite tuffare och sedan ska vi släppa lite på det, säger Gunnar Blombäck som ska försöka få till en träningsmatch.

– Det kan vara svårt då de som spelat klart för säsongen troligen är på väg mot ledighet. Vi vet inte hur de påverkar oss men kan vi nyttja tiden på ett bra sätt så tror jag att vi ska vara i hyfsad form.

Mästarklubb eller nykomling

Därmed inleds Kropps kval i Nolhagahallen i Alingsås (Sörhaga) eller Halmstad arena (Drott). Två klassiska handbollsmetropoler i Sverige.

Sörhaga bildades så sent som 2014 och slutade den gångna säsongen trea i division 2 västra. Drott vann SM-guld 2013 men åkte ut ur högsta serien två säsonger senare. I år de spelat i division 2 södra och slutade tvåa vilket ledde till kvalplatsen.