Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Kropps damer lade upp för serieseger

Skara kunde inte störa. Kropps damer vann stort – för tionde gången där här säsongen. Nu är seriesegern nära.

Lisa Olsson satte 1–0 till Kropps i matchens första anfall. Efter det hade hemmalaget full kontroll på det mesta och det bästa av mötet med Skara HF.

Det starka försvarsspelet och Julia Johansson i målet gav möjligheter att kontra, vilket bäddade för en säker ledning, 16–9 i halvtid.

Den andra halvleken gick i ett lägre tempo men Kroppsledningen höll sig på ett bekvämt antal mål. Till slut var det stora segersiffror och säsongens tionde vinst på elva försök. Återigen var det ett starkt försvarsspel som lade grunden.

"Fotarbete och snack"

– Vi har väldigt bra fotarbete, är samspelta och har bra snack. Olivia (Nyman) och Johanna (Johansson) är bra som treor och det känns tryggt att vara tvåa bredvid, säger Lisa Olsson, matchens bästa målskytt.

Hur tror du det är att möta ert försvar?

– Väldigt jobbigt! Vi ger oss aldrig och det är vår starka sida. Om vi bara smäller på och löser det bakåt så kommer anfallsspelet också. Vi lägger mest fokus bakåt och börjar jobba därifrån.

33–20 följdes av traditionsenlig segersång i omklädningsrummet.

Segern gör utgångsläget utmärkt inför avslutningen av serien. Jagande Alingsås har två matcher kvar att spela och måste vinna båda för att kunna passera Kropps. Men om Kropps i sin tur tar minst en poäng i sin sista match mot Skåre så räcker det till serieseger.

"Det är i våra händer"

Det ser onekligen bra ut för Kropps att ta sig tillbaka till division 1.

– Det är väldigt skönt att vi har skapat oss det läget. Det är i våra händer och upp till oss nu.

Kropps möter Skåre borta söndagen den 17 mars. Före det möter Skåre Alingsås nu på lördag. Sedan har Alingsås jumbon HB 78 i sista matchen.

Efter förra årets kvalmiss har Kropps lärt sig mycket och nu är det upplagt för avancemang.

– Alla de unga har blivit ett år äldre och fått mer rutin. Vi är mer samspelta och nu vet vi vad som krävs för att gå upp, säger Lisa Olsson.

Här är läget i tabellen.

Matchen

Division 2 västsvenska norra, damer

Kropps–Skara 33–20 (16–9)

Mål, Kropps: Lisa Olsson 8, Charlotte Brink 5, Ellen Wramstedt 5, Olivia Nyman 4, Sofia Adolfsson 3, Julia Olsson 3, Johanna Johansson 3, Emma Malmenklev, Sarah Börjesson

Publik: 195