Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/14

Kropps herr tappade i slutsekunderna

Ledning och god kontroll i större delen av matchen. Men i slutskedet föll Kropps ihop och fick nöja sig med en poäng från premiären. – Det är alldeles för dåligt, säger mittsexan Simon Tydén Busck om 24–24.

När Agnebergshallen bjöd in till säsongspremiär för Kroppskulturs herrar fick hemmapubliken se ett lag som tämligen omgående tog tag i taktpinnen mot nykomlingen Kungälv.

Efter att ha följts åt de inledande minuterna gjorde Kropps ett miniryck och ledde med tre bollar – 7–4 – när kvarten var spelad. Offensiven flöt på, defensiven var solid och målvakt Christoffer Jonsson stod för flertalet viktiga räddningar.

Halvtidsresultatet 12–10 kändes därför lite i underkant, mot ett Kungälv som visserligen visade prov på ett effektivt skytte och höll sig kvar i matchen.

I andra halvlekens första kvart gjorde Kropps det som såg ut att vara segerrycket. De utökade sin ledning och när tio minuter återstod var ställningen 23–18.

Sen hände något.

Gästerna jobbade sig allt närmare och kunde – trots bollinnehav från Kropps med bara minuten kvar – hitta en kvittering i slutsekunderna.

– Vi stressar upp oss i onödan och tar för dumma beslut trots att vi kommit överens om att ta det lugnt. Kanske hade vi en för liten ledning, vi borde ha knutit ihop det här tidigare. Det är slarvigt. Vi ska kunna hålla i det här. Det är alldeles för dåligt sista tio, säger Kropps mittsexa Simon Tydén Busck, som var hemmalagets bäste målskytt med sina fem.

23-åringen gjorde comeback, mot sin moderklubb, efter en två år lång skadefrånvaro.

– Det var riktigt kul att spela och kändes personligen helt okej. Kul att få göra mål och bidra. Men just nu tänker jag bara på den förlorade poängen, det tar överhand.

Uppträdde Kungälv som ni hade tänkt er?

– De gör en del saker bättre jämfört med när vi mötte dem i Skövde (under försäsongen) samtidigt som vi gör en del saker sämre. Och vi lyckades inte alltid få stopp på deras skytte.

Jonas Carlsson såg också resultatet från sin tävlingsdebut som Kroppstränare som en förlorad poäng.

– Vi ska vinna den här matchen. Vi är inte tillräckligt skarpa, varken bakåt eller framåt, de sista sex minuterna. Och när motståndaren börjar ta ikapp ett övertag sprider sig osäkerheten ute på banan.

Han hittade dock en del positivt att bygga vidare på.

– Linjespelet fungerar, vi får in bollen till mittsexan och spelar riktigt bra försvarsspel i första halvlek. Det ska vi definitivt ta med oss. Fram till de sista sex minuterna ser del helt okej ut för att vara en premiär.

Härnäst, på söndag, väntar Kristianstad på bortaplan. Och Tydén Busck längtar redan.

– Vi ska göra en riktigt bra träningsvecka nu och sen åka ner dit och vinna. Gör vi det är vi inne i ett positivt tänk igen.