Kropps herrar tog sin andra seger för säsongen

Uddevallalaget lyckades vända och vinna kvällens match mot IK Lågan. Patrik Sandberg och Felix Johansson stod som huvudarrangörer i lagets jakt på att hänga sig kvar i division ett.
– Vi får en väldigt taskig start på den här matchen. På nått sätt repar vi mod och kommer tillbaka, säger tränare Magnus Andersson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det gästande laget från Skåne tog initiativet i den första halvleken. Efter drygt elva minuter låg Kropps under med fem bollar varpå tränare Magnus Andersson tog time-out. Det blev starten på vändningen.

– Vi tar oss i kragen och får till det så att vi kan komma härifrån med två poäng. Otroligt välbehövliga för oss, säger Magnus Andersson.

Matchen höll sig jämn men i med 39 sekunder frälste William Noord sitt Kropps med ett straffmål som tog laget upp på en tvåmålsledning. Slutresultatet skrevs till 27–25 och Kopps kunde fira sin blott andra seger för säsongen.

ANNONS

– Alla killar ska ha all eloge för den otroliga kämpainsats som vi gör idag, understryker Magnus Andersson.

Va bra när det gäller

Tillbaka fullt frisk idag var Patrik Sandberg som tampats med sjukdom och inte känt sig helt återställd fören nu. Idag var han tillbaka med besked och beskrivs som en viktig spelfördelare av sin tränare. Sandberg bidrog med sju mål, flest i sitt lag.

– Vi gör det tillsammans, det var en laginsats. Sju mål eller inte, det är bar väldigt gött att få vinna idag, säger Patrik Sandberg.

Det var framförallt i andra halvlek som Sandberg klev fram och gjorde ett par viktiga mål när matchen stod och vägde. Samtidigt gjorde Felix Johansson en serie viktiga räddningar när det behövdes som mest. Så även fast de första tio minuterna inte var speciellt starka visade Kropps att man har vad som krävs när matchen ska avgöras.

– Det är fruktansvärt skönt att få vinna idag. Det har suttit så väldigt långt inne. Vissa matcher har runnit iväg men vi har varit med i varje match. Vi hade lika gärna kunnat stå här med sju vinster så jämnt har det varit. Men nu vänder det, säger Patrik Sandberg.

Sandberg ser likheter med tidigare matcher där de haft en motig start. Han beskriver det som att de inte är riktigt vakna i början. Vidare förklarar Sandberg att om han hellre ser dem vara dåliga i början och bra i slutet när det gäller, än tvärt om. Han håller då fram sin lagkamrat Felix Johansson.

ANNONS

– Det handlar inte bara om att han tar många skott idag utan han gör det i viktiga lägen också. Han var riktigt bra idag och förtjänar all kredd, säger Patrik Sandberg.

ANNONS