Gunnar Blombäcks Kropps värvar Amar Agic till nästa säsong – och Jonatan Segle lämnar klubben.
Gunnar Blombäcks Kropps värvar Amar Agic till nästa säsong – och Jonatan Segle lämnar klubben. Bild: Håkan Fredriksson

Kropps herrar värvar och tappar spelare

Efter ett lyckat provspel värvar Kropps Amar Agic. Samtidigt lämnar en av lagets ordinarie spelare från den föregående säsongen för IFK Karlskrona.

ANNONS

I förra veckan berättade vi om en bosnisk handbollsspelare som provtränade med Kropps. Nu har Amar Agic kommit överens med klubben inför nästa säsong. 23-åringen spelar handboll med Uddevallaklubben från och med i höst. Det är nu klart även om alla papper inte är påskrivna.

LÄS MER:Omstartande Kropps testar utländsk spelare

– Vi har bestämt oss. Han har en positiv attityd till att spela handboll och vill verkligen utvecklas. Han har ett bra skott från halvdistans och är stark i genombrottsspelet, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck som också ser en välbyggd försvarsspelare i Agic.

Främst ska han användas som niometersspelare men Agic har även spelat på vänsterkanten tidigare i karriären. Spelaren återvände hem till Bosnien i fredags efter provträning med Kropps och återvänder i månadsskiftet juli/augusti.

ANNONS
Jonatan Segle
Jonatan Segle Bild: Håkan Fredriksson

En spelare som inte spelar med Kropps i division 2 kommande säsong är vänstersexan Jonatan Segle. 22-åringen var ordinarie på sin position under Gunnar Blombäck och ska nu fortsätta karriären i IFK Karlskrona, som Kropps mötte i division 1 södra under säsongen.

– Det är aldrig roligt att tappa spelare som har gjort bra ifrån sig. Så är det men det är bara att gilla läget, säger Blombäck.

Sedan tidigare har högernian Axel Rämhed beslutat sig för att lämna Kropps som åkte ut division 1 efter kvalspel mot Drott i mars.

Kropps tränar just nu fem gånger i veckan i ytterligare en månad innan det blir semester. Gunnar Blombäck säger att de jobbar på att ta in ytterligare provspelare under den perioden.