Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Paus. Kroppsspelaren Rebecka Sandberg har valt att inte spela handboll kommande säsong. Hon tar en paus på obestämd tid.

Kropps nyckelspelare tar paus

Kroppskultur förlorar ytterligare en nyckelspelare till kommande säsong. Rebecka Sandberg har valt att ta en paus från handboll. – Jag vet inte hur länge den blir, säger hon till Bohusläningen.

I fjol återvände Rebecka Sandberg till Kroppskultur efter tre säsonger i elitklubben Önnered. Men den här sejouren i Kropps blev bara ettårig för Sandberg. Niometersspelaren har bestämt sig för att vila från handbollen.

– Jag vill inte säga att jag slutar, det låter så dramatiskt. Jag kommer ta en paus på obestämd tid. Sedan får se om det blir så för alltid. Som det känns nu vill jag göra andra grejer, berättar 26-åringen.

Kroppskultur degraderades från allsvenskan den föregående säsongen. Samtidigt slutade tränaren Sanjin Bahtijarevic efter tre år. Klubben har ännu inte presenterat någon ersättare. Även nyckelspelare som Sara och Sofie Börjesson (båda Kungälv) och Julia Walstern (Sävehof) har lämnat klubben.

Hur mycket har de yttre omständigheterna spelat roll för ditt beslut?

– Det är många bäckar små som gör att jag inte har lika stor lust till att fortsätta. Men det är svårt att säga om det har påverkat mig att ta en paus. Jag känner själv att jag inte vill lägga ner den tiden på handboll längre, säger hon.

Rebecka Sandberg kom från Lysekils HK till Kroppskultur 2008 inför klubbens första säsong i elitserien. Hon var bland annat med och förde laget till två SM-slutspel och blev kvar samtliga fyra år Kropps spelade i högsta serien.

Därefter studerade hon på Chalmers i Göteborg och spelade för Önnered i tre år. Det blev ytterligare ett SM-slutspel med Göteborgsklubben. I fjol återvände hon till Kroppskultur och spelade en säsong. Det återstår att se om det blir den sistai klubben.

Vilket är ditt bästa minne med Kropps?

– Den första premiärmatchen som var hemma mot Sävehof. Det var en oerhörd känsla när vi marscherade in i hallen.