Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
NYCKELSPELARE. Pontus Lundqvist får tillsammans med Anders Alfredsson stå för rutin och ta stort offensivt ansvar i bortamatchen mot Kristianstad, Bild: Håkan Fredriksson
NYCKELSPELARE. Pontus Lundqvist får tillsammans med Anders Alfredsson stå för rutin och ta stort offensivt ansvar i bortamatchen mot Kristianstad, Bild: Håkan Fredriksson

Kropps på jakt efter en bortaseger

Två veckor utan match betyder inte semester, men för Kropps har speluppehållet ändå inneburit viss återhämtning.

– Det blev ledigt en lördag och söndag och med undantag för några söndagar har det varit full rulle sedan i slutet av juli, säger tränaren Gunnar Blombäck.

Efter två raka hemmasegrar hoppas han nu på säsongens första bortavinst - mot tabelltvåan Kristianstad.

– Man vet ju inte riktigt vad man möter när det är ett farmarlag, och framför allt då i deras hemmamatcher. Jag tror att de kommer att spela med ett juniorlag med några överåriga, men knappast några A-lagsspelare med tanke på deras program med ligan och Champions league.

– Vi förbereder oss så gott vi kan och efter den senaste veckans träningsresultat ser jag fram emot matchen. Bara vi har huvudet under kontroll, säger han.

Nya poäng skulle ge kontakt med toppen och distans till botten.

– Sett till vår start har vi två poäng för lite som en följd av vår miss borta mot Warta. I de andra bortamatcherna har vi inte varit i närheten.

En spelare har i veckan lämnat Kropps trupp. Det är 19-årige kantspelaren Max Rönnqvist som i jakt på mer speltid flyttar hem till Borlänge för spel i division 2.

– Han vill spela mer så vi släpper honom och tackar för den här tiden tillsammans.

Handboll, division 1 södra, herrar

Fröknegårdshallen, Kristianstad, lördag kl 15.00.

Läget i Kropps: Viktor Olofsson långtidsskadad, Fredrik Cervell inte tillgänglig för spel och Oskar Högström sjuk under veckan.