Förlust. Kropps inledde vårsäsongen med förlust borta mot Kärra. Henrik Erlandsson gjorde två mål.

Kropps tappade viktiga poäng

Kropps tappade viktiga poäng i jakten på topplagen när det blev förlust borta mot Kärra. – Jag är inte alls nöjd, säger tränaren Jonas Carlsson.

|

Kropps begav sig till Lillekärrshallen i Kärra för omstart i herrarnas handbollsetta på Trettondagen. Inför matchen sa Jonas Carlsson att Kropps var mycket medvetna om Kärras spel och hade tränat extra på att möta deras små, snabba spelare. Men när det väl gällde ville det sig inte alls.

– De har en spelkombination som vi inte alls för grepp om. Vi klarar inte av att lösa det och tappar alldeles för många bollar, suckar Carlsson besviket.

Den första halvleken var ändå jämn målmässigt och kropps var till och med i ledningen vid något tillfälle. Men Hemmalaget kunde vända och gå till pausvila med ett tremålsöverläge.

I den andra halvleken följdes lagen åt fram till 18–18 innan Kärra återigen kunde rycka till sig en ledning man sedan aldrig släppte.

– Jag tror vi fick tio mål emot oss på kontringar samtidigt som vi tappade bollar och missade lägen. Vi hade alldeles för dåligt tålamod och dålig skärpa i avslutningslägena, säger Jonas Carlsson.

Han vill ändå framhålla nyförvärvet Charlie Röxner som var bra både framåt och bakåt.

– Tyvärr fick han inte så många bollar att jobba på som vi hoppats på, säger Carlsson.

Även Viktor Olofsson förtjänar beröm i ett i övrigt blekt Kroppskultur. Han blev bästa målskytt med sina sju mål.

– Det var inte bra med Viktor Olofsson-mått mätt, men i dag var han en av de bättre, säger Carlsson

Fakta: Matchfakta