Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kroppskultur fick jubla över ännu en seger. Bilden är från en tidigare match.  Bild: Christer Lindgren
Kroppskultur fick jubla över ännu en seger. Bilden är från en tidigare match. Bild: Christer Lindgren

Kropps vann efter målexplosion mot Wasaiterna

GF Kroppskultur tog en ny seger i handbollstvåan när Wasaiterna slogs tillbaka med 42–27 (19–18) på bortaplan. En superstart på den andra halvleken låg bakom segern.

Efter den första halvtimmen ledde Kropps med en boll, 19–18. Men med fem raka fullträffar i inledningen av den andra halvleken lade gästerna från Uddevalla grunden till en ny seger i herrarnas division 2.

Segersiffrorna skrevs till 42–27.

– I andra halvlek hade vi alla komponenter på plats. Ett bra försvarsspel, ett mycket bra kontringsspel och ett mycket bra komponerat anfallsspel, säger Kropps tränare Gunnar Blombäck.

De avslutande 30 minuterna blev därmed en scenförändring jämfört med den första akten där lagen målmässigt följdes åt.

Och inför den andra halvleken hade Blombäck gett sina spelare en rad direktiv.

– Jag sade att vi var tvungna att tajta till försvarsspelet. Vi spelade som om vi gick på dagis. De fick skjuta på halvdistans och bollarna ramlade in. Vi jobbade inte tillsammans, säger Blombäck.

– Dessutom hade vi för få kontringar, sprang för dåligt och tog lite tokiga beslut. Och i det uppställda anfallsspelet behövde vi få bort de tekniska felen.

Simon Angmyr blev bäste målskytt hos gästerna med sina åtta fullträffar, tätt följd av Oskar Högström och Amar Agic med sju mål vardera.

Övriga målskyttar: Henrik Blomqvist (6), Dusan Duric (5), Anders Alfredsson (4), William Noord (3), Dino Bahtijarevic (1) och Albin Ahlén (1).

Segern innebär att Kropps kliver upp på tio inspelade poäng efter åtta matcher. Närmast väntar en hemmamatch mot Backa HK kommande helg.