Henrik Erlandsson och hans Kroppskultur lyckades ta sig vidare i kvalspelet efter ett riktigt drama mot Enköping under söndagseftermiddagen.

Kropps vidare med liten marginal

Kroppskulturs herrar är vidare i kvalspelet. Detta trots att laget förlorade den andra kvalmatchen mot Enköping med 24–22. – Idrott när det är som bäst, just nu är det mycket glädje, säger tränaren P-A Lindfeldt

|

Det var med en tydlig målsättning som Kroppskultur åkte till Enköping. Efter tremålssegern hemma för en vecka sen fick det inte bli en förlust med mer än fyra bollar för att kvalspelet skulle få fortsätta.

Likt den senaste kvalmatchen så var det jämnt på planen och även på resultattavlan inledningsvis. Inget av lagen kunde riktigt få tag i taktpinnen utan följdes åt.

– Vi var lite bättre i första men det är ju såhär med två så jämna lag att det inte är lätt att koppla grepp, säger Lindfeldt.

Det såg dock länge ut som att Kroppskultur skulle kunna ha ett litet överläge inför den andra halvleken men med endast två sekunder kvar kunde hemmalagets Gustav Odeheim sätta bollen till 13–13.

Trenden fortsatte i andra halvlek. Det var jämnt och det kändes som att Kroppskultur mest bevakade sin totalledning. Men med drygt tjugo minuter kvar så ryckte Enköping. Först med ett mål, sedan ett till och ett till för att sedan leda med fyra mål stundtals. Exakt det som krävdes för att gå vidare i kvalspelet.

– Då var det tufft, de gick för ett femte för att sänka oss helt men då lyckades sig vi kontra in ett mål och det gav oss momentum igen, säger P-A Lindfeldt.

För Kroppskultur åt sig åter in i matchen och med mindre än minuten kvar kunde Anders Alfredsson sätta det förlösande sista målet. Det mål som tar Kroppskultur vidare i kvalspelet där nu Tyresö väntar. Den matchserien spelas i bäst av tre matcher och Kroppskultur börjar hemma den 10/4.

– Det blev en välregisserad rysare till slut men helt otroligt skön vändning, nu hoppas vi att folk verkligen vallfärdar till Agnebergshallen på söndag för Tyresö är en tuff nöt att knäcka, dom gör mycket mål men vi ska se till att hindra dom, avslutar P-A Lindfeldt samtidigt som andretränaren Eric Åberg ropar "För jäkla bra" i bakgrunden.

Enköping–Kroppskultur 24–22 (13–13)

Mål, Kropps: Hannes Högström 6, Viktor Olofsson 6, Anders Alfredsson 5, Christoffer Almqvist 2, Henrik Erlandsson, Johan Svernling, Filip Börjesson

Kroppskultur vidare till fortsatt kval med totalt 46–45.