Revanschlysten. Nora Kovacs och hennes Kropps är ute efter seger.
Revanschlysten. Nora Kovacs och hennes Kropps är ute efter seger.

Kroppsdamerna ute efter revansch

Uddamålsförlust i premiären. I bortamötet med Aranäs ska Kropps ta revansch. – Vi måste våga och vilja mer, säger tränare Nora Kovacs.

ANNONS
|

Det började bra. Kropps dominerade de första 20 minuterna och hade en 10–8-ledning i paus. Men gästande Georides jobbade sig ikapp och vann premiären med uddamålet, 17–16, i Agnebergshallen.

På söndagseftermiddagen väntar Aranäs borta – och chans till att knipa säsongens första seger.

– Så klart att vi är revanschsugna, så måste det vara, säger Kropps tränare Nora Kovacs.

Hon tar med sig mycket positivt från den match som inledde säsongen i onsdags kväll.

– Jag är fortfarande väldigt nöjd, vi spelade bra både försvars- och anfallsmässigt. Vi ha fått höra mycket positivt från flera håll, vilket känns kul med tanke på osäkerheten i somras när ingen tränare var på plats, säger Kovacs.

ANNONS

Premiären gav gott om svar, och vad som behöver förbättras blev tydligt för tränaren.

– Konditionen, framför allt. Det blev färre anfall och kontringar mot slutet och vi tog oss till några jättebra lägen som vi missade. Det hänger ihop med konditionen, blir den bättre så sitter alla pusselbitar på plats.

Kovacs märkte av vissa premiärnerver senast och hoppas de är borta vid det här laget.

– Jag har sagt att vi måste våga och vilja mer. Men tjejerna gjorde en jättebra prestation och spelar vi som de första 20 i den matchen så kommer inte det här att bli några problem.

Avkast

Division 1 södra

HK Aranäs–Kropps

Aranäshallen, söndag 17.00

Läget i laget: Truppen är fri från skador, men har däremot haft lite sjukdomsbesvär under veckan. Nora Kovacs flaggar därför för att laget kan bestå av färre spelare i den här matchen jämför med i premiären. Lisa Olsson, lagets bästa målskytt senast, är ett frågetecken medan kvartetten Elin Fransson, Julia Olsson, Ellen Wramstedt och Moa Lorentzon missar matchen.

ANNONS