Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kroppskultur klart för allsvenskan efter jätterysare

Kroppskultur är klart för allsvenskan efter en riktig rysare hemma mot Kristianstad.
– Jag är skakis. Det är på håret, det är helt sjukt, säger matchvinnaren Charlotte Brink.

Det blev nästan knäpptyst i Agnebergshallen trots en nyss vunnen match.

Kroppskultur visste nämligen inte om de var klara för allsvenskan eller inte. För trots 20–18-segern hemma mot IFK Kristianstad var spelarna och ledarna i den tomma arenan tvungna att vänta på resultatet från matchen mellan Ystad och S-hof.

Ett par minuter senare: Ett stort segerjubel.

Avancemanget var klart – efter en målskillnadshistoria där Kropps till slut gjorde två mål fler än Ystad.

– Jag är skakis. Det är på håret, det är helt sjukt, säger Charlotte Brink som slängde in det helt avgörande 20–18-målet i matchens slutskede.

Se segerintervjun med Charlotte Brink här nedan.

Kropps slutar visserligen trea i serien, men då både S-hof och Somby/Skövde är farmarlag kommer de inte att göra anspråk på vare sig första- eller andraplatsen i serien.

För Uddevallalaget innebär den galna avslutningen på säsongen att laget gått från division 2 och upp till i allsvenskan på bara två år.

– Det kändes smått omöjligt innan matchen att vi skulle ta oss vidare så här. Vi gör vårt och S-hof gör sitt. Det är så jäkla sjukt. Det ska inte gå. Det är sjukt, säger Sarah Börjesson.

– Man har kämpat och slitit. Vi satte ingen målsättning men hängde med i toppen och nu står vi här.

Kropps fick spela den sista matchen i serien helt utan publikstöd efter att handbollsförbundet beslutat att serierna skulle spelas klart men utan publik.

Laget hade också stundtals svårt i söndagens drabbning samtidigt som Ystad ledde sin match mot S-hof under långa stunder.

Men till slut stod laget där som vinnare av sin match – samtidigt som skåningarna förlorat sin.

– Det är lite overkligt. Oerhört starkt även om vi gör en krampaktig match i dag. Vi löser det till slut men det var på håret i dag också. Mycket mer spänning kan man inte få, säger Kroppstränaren Robert "Obbe" Östblom.

Men du verkar ändå rätt samlad?

– Nja, jag vet inte jag.

Även om Brink blev den stora matchvinnaren var målvakten Julia Johansson också en starkt bidragande orsak till att hemmalaget vann fajten genom att svara för en rad viktiga räddningar under de sista minuterna.

– Jag vågade inte ens hoppas på det här. Det är helt sjukt att gå från tvåan och sedan upp från ettan, säger Johansson innan hela laget bryter ut i ännu ett segerjubel.