Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lämnar. Julia Walstern byter klubb.

Kroppslöftet klar för mästarna

Julia Walstern lämnar Kroppskultur för mästarklubb.

Juniorlandslagsspelaren har skrivit tvåårskontrakt med Sävehof.

– Julia är en stor talang och ett framtidsnamn, tränaren säger Henrik Signell.

Kroppskultur tappar ytterligare en nyckelspelare från A-truppen. För ett par veckor sedan blev systrarna Sarah och Sofie Börjesson klara för allsvenska nykomlingen Kungälvs HK.
Nu är det också bekräftat att Julia Walstern byter klubbadress – till IK Sävehof.
Sedan tidigare återfinns Johanna Bundsen och Elin Enhörning i handbollsklubben som länge varit ledande på damsidan och har elva SM-guld.
Julia Walstern, med en fostran i Lysekils HK, skrev på kontraktet i söndags i samband med att Sävehof vann den tredje SM-semifinalen hemma mot Lugi.
– Det känns jättebra att det blev Sävehof. Det är en väldigt proffsig klubb som har visat att de vill satsa på mig. Jag tror nästa säsong kommer bli väldigt lärorik och att jag kommer trivas jättebra, säger Julia Walstern som till hösten kommer att studera på Handelshögskolan i Göteborg.
I Sävehof är man lika nöjda över att den nyblivna 18-åringen – fyllde 26 april – är klar för Partille 
– Julia är en vänsterhänt jättetalang och vi är enormt glada för att hon valt att komma till oss. Trots sin ringa ålder så tror vi att hon kommer att ta för sig i Elitserien redan 2016/17, säger sportchefen Anders Eliasson.
– Julia är en stor talang och ett framtidsnamn. Det ska bli oerhört kul att se hur hon kan fortsätta att utvecklas i vår miljö i Sävehof, betonar Henrik Signell.
Julia Walstern har tidigare också spelat i Kungälvs HK och var även med i Team Bohuslän under ledning av Per Johansson. Hon har spelat två säsonger i Kroppskultur och totalt 19 juniorlandskamper.