Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Glenn Gustavsson tar plats som assisterande tränare för Kropps herrar. Bild: DANIEL STILLER

Kroppstränaren får ny assisterande – sin pappa

Nyligen tog Pontus Mellegård över tränarjobbet i Kropps. Nu ansluter en annan göteborgare vid hans sida – någon han känner mycket väl ...

Nyförvärvet som presenterades under måndagen är 57-årige Glenn Gustavsson som redan hunnit testa ett träningspass och en träningsmatch med laget.

Det gick bra – och fattas bara annat. Gustavsson och Mellegård är far och son.

– Det var ju inte så att jag insisterade på det, men klubben har letat efter en assisterande och när Glenn var med några gånger så gick det bra, säger Pontus Mellegård om sin nyutsedde kollega på bänken.

– Det är ju ombytta roller mot tidigare, men det kommer att bli bra och ger mig möjligheten att fokusera på mina uppgifter.

Gustavsson har spelat elithandboll i både BK Heid och Önnereds HK där han 1999–2006 var tränare för dam- och herrlag samt för flera framgångsrika ungdomskullar.

Förutom att assistera kommer Gustavsson att ha specialuppgifter.

– Hans rutin och förmåga att se helheten blir viktig samtidigt som han ska jobba individuellt med spelarna på bland annat linje och kanter, säger Pontus Mellegård.

Glenn Gustavssons senaste roll var som assisterande tränare i HK Aranäs herrlag. Han ser nu fram emot sitt nya uppdrag i Uddevalla.

– Allt kändes bra och det skall bli kul att jobba ihop med Pontus i GFK som för mig är en klassisk förening med lång historik som varit väldigt välkomnande, säger Glenn Gustavsson till klubbens hemsida.

Pontus Mellegård ser fram emot seriepremiären och har nu fokus på torsdagens träningsmatch mot Kärra efter den korta förberedelsetid han haft.

– Jag är nöjd med vad killarna har visat under de här veckorna.

Så något eget inhopp är inte aktuellt?

– Nej, och skulle jag göra det så behöver jag i så fall träna lite mer, säger Kroppstränaren.