Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kroppstränaren vill att en av målvakterna kliver fram

Hittills har det varit jämnt med speltid för Kroppsmålvakterna Robert Mjörnander och Lukas Stomvall. Men Gunnar Blombäck letar efter ett förstaval.
– Jag väntar på att någon ska kliva fram, säger tränaren.

Handbollslandslaget har under pågående VM gång på gång fått förklara att de inte har någon förstemålvakt. Mikael Appelgren och Andreas Palicka delar på ansvaret och startar i varannan match.

I Kropps division 1-lag är situationen lik – men ändå olik. Både Lukas Stomvall och Robert Mjörnander har startat och haft lyckade matcher om varandra. Men tanken är inte att de ska dela på sysslan trots att de fram tills nu haft ungefär 50 procent av speltiden var.

– Jag vill hellre ha en förstemålvakt för att få kontinuitet och trygghet. Det är ingen personfråga utan en sakfråga, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck och fortsätter.

– Målvaktsposten var en av våra bästa lagdelar under hösten men det har gått lite tyngre efter nyår. De har kompletterat varandra bra men jag väntar på att någon ska kliva fram. Jag vill ha en som spelar stabilt med en hög lägstanivå och en bakom som vill ikapp.

"Vi är målvaktskollegor"

24-årige Lukas Stomvall gör sin tredje säsong i Kropps och sedan i somras konkurrerar han med 20-årige Robert Mjörnander. Han vill såklart spela mycket men är bekväm med att dela på målvaktsjobbet.

– Det är inga problem. Jag trivs ihop med Robban och vi är ett bra team som kompletterar varandra. Det ger en bra stabilitet att hålla igång båda och så länge jag inte blir cementerad på bänken så är det ingen fara.

Se vår direktsändning: Kropps-Ankaret på söndag

Även Kropps yngre målvakt gillar det delade ansvaret.

– Funkar det inte för mig så står han (Stomvall) och båda har haft sina matcher. Det kan vara bra att inte veta vem som står så att vi taggar till lite extra. Det är skönare att vi är målvaktskollegor.

Valet meddelas på uppvärmningen

Teamet Stomvall/Mjörnander är sammansvetsat och stöttar varandra för att laget ska vinna i längden. Men vem är bäst av dem?

– Det är väldigt svårt att svara på. Magkänslan säger att jag har aningen högre lägstanivå och Robban har högre toppar, säger Lukas Stomvall.

– Det är olika från dag till dag men Lukas är jämnare och säkrare i sin teknik, säger Robert Mjörnander.

I söndagens match hemma i Agnebergshallen väntar serieledarna HK Ankaret från skånska Bjärred. Vem som står då vet ingen av målvakterna förrän just före avkast. Gunnar Blombäck brukar ge spelarna startsjuan just efter den kollektiva uppvärmningen, ungefär en halvtimme före match.

Inför matchen

Division 1 södra, herr

Kropps–HK Ankaret

Agnebergshallen: söndag, 16.15

Läget i laget: Anders Alfredsson är bortrest. Jonatan Segle har varit sjuk men kan kanske spela.

Tränarkommentar: "Vi har bara förlorat en match av de sex senaste. Det är väl inte kattskit även om vi faktiskt kunde tagit två-tre poäng till", säger Gunnar Blombäck.