"Kul debut" för Lindelöf – mardröm för Lustig

Noll minuter i Premier League. Men i Champions League fick Victor Nilsson Lindelöf spela hela matchen när Manchester United besegrade Basel med 3–0. Mikael Lustig hade inte lika roligt som mittback och gjorde ett självmål när Celtic utklassades av PSG med 0–5.

|

Bortsett från spel i Europeiska supercupfinalen mot Real Madrid har inte Victor Nilsson Lindelöf fått spela under sin debutsäsong i Manchester United. Inte redo för Premier League, enligt tränaren José Mourinho. Men mot Basel fick den svenske mittbacken chansen från start, när Eric Bailly och Phil Jones var avstängda.

23-åringen spelade hela matchen i mittförsvaret tillsammans med Chris Smalling och skötte sig bra. Nilsson Lindelöf var planens främste passningspelare, av 72 passningar gick 96 procent till rätt adress.

- Det kändes fantastiskt bra. Det var kul att få debutera, säger Lindelöf till Aftonbladet.

Pogba skadad

Paul Pogba, för dagen lagkapten, tvingades lämna planen redan efter 18 minuter. Fransmannen tog sig för baksida lår och byttes ut mot Marouane Fellaini. Ersättaren hade inte varit på Old Traffords gräsplan länge när han nickade in högerbacken Ashley Youngs inlägg.

I andra halvlek ökade Romelu Lukaku på med ytterligare ett nickmål, hans sjätte fullträff för United. Inhopparen Marcus Rashford avslutade målskyttet med sitt 3–0-mål.

Stjärnfyllda Paris Saint-Germain hade lekstuga borta mot Celtic. Mikael Lustig, vanligtvis en pålitlig högerback, spelade mittback och hade en mardrömsmatch tillsammans med övriga i backlinjen.

Självmål av Lustig

Lustig gjorde ett självmål, till 0–4, när Julian Draxlers inlägg styrdes i mål via svensken, som inte hann reagera i tid.

Samtliga i PSG:s rekorddyra anfallstrio Neymar, Kylian Mbappé och Edinson Cavani gjorde mål. Brassen skickade upp 1–0 i nättaket, Mbappé ökade på med ett liknande avslut och Cavani satte 3–0 på en straff han själv ordnat. Då hade det gått 40 minuter av matchen. Cavani nickade även vackert in 5–0 i den 85:e minuten.

Annars var det Chelsea som stod för premiärkvällens största utklassning: 6–0 hemma mot CL-debutanten Karabach från Azerbajdzjan. Gruppkonkurrenterna Roma och Atlético Madrid spelade en mållös match i Rom efter att hemmalagets målvakt Alisson storspelat och Kostas Manolas rensat på mållinjen.

Wernbloom bäst på plan

Bayern München reste sig från helgens överraskande förlust mot Hoffenheim genom att besegra Anderlecht med 3–0. Robert Lewandowski gjorde 1–0 i den tolfte minuten på straff, som orsakades av Sven Kums och resulterade i rött kort. Kvällens stormöte vann Barcelona mot Juventus med 3–0.

Förre landslagsmittfältaren Pontus Wernbloom spelade hela matchen när hans CSKA Moskva vände och vann borta mot Benfica med 2–1. 31-årige Wernbloom drog på sig ett gult kort, tvingade målvakten till en räddning med en cykelspark och blev utsedd till matchens lirare, enligt Uefas webbplats.