Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Domarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik är uttagna till VM.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Domarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik är uttagna till VM. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kurtagic och Wetterwik nominerade till VM

Domarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik från Uddevalla fortsätter sina framgångar på handbollsplanen. Nu har duon nominerats till VM i Egypten i januari.

Bohusläningen har i flera artiklar berättat om handbollsdomarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik från Uddevalla som tagit kliv efter kliv mot den absoluta toppen.

Nu står det också klart att duon kan lägga till ytterligare ett mästerskap till meritlistan. Kurtagic och Wetterwik har blivit nominerade av det internationella handbollsförbundet för att döma matcher i det kommande VM-slutspelet i Egypten i januari.

"Efter sista matchen, den om femte/sjättepris i EM 2020 i Sverige, har vårt kontinuerliga arbete legat med VM i sikte och vi ser framemot att på nytt få representera Sverige i ett stort mästerskap. Under året har vi, precis som alla, fått anpassa oss till rådande situation som råder i världen med hänsyn till pandemin. Att handbollen har kommit igång har varit oerhört positivt, samt att vi fortsatt har kunnat träna och gå till gymmet”, skriver Kurtagic i ett mejl till svenskhandboll.se.

Handbollförbundets domaransvarige Niklas Axvallen säger till svenskhandboll.se att han är glad över nomineringen.

– Mirza och Mattias var uttagna till OS-kvalet, som ju blev uppskjutet, och förra säsongen avslutade i förtid på grund av corona, så det är väldigt roligt att de nu får chansen att döma i ett stort mästerskap igen.