Kurtagic/Wetterwik i avgörande SM-finalen

De fick döma match ett och tre. Logiskt nog får Uddevalladomarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik ta hand om avgörandet i finaldramat mellan Alingsås och Sävehof.

ANNONS
|

Det har varit en händelserik finalserie mellan de två västsvenska handbollsgiganterna. På torsdag ska allt avgöras i en gastkramande avslutning i Alingsåshemmaarena Estrad.

I måndagens möte i Sävehofs hemmaborg Partille Arena krävdes förlängning efter en dramatisk avslutning där Alingsås kom ikapp sedan hemmalaget varit i ledningen under större delen av matchen. Det var också en avslutning som präglades av mycket tuffa tag och svåra beslut för domarna Michael Johansson och Markus Winberg.

– Det har varit hårda tag i hela matchserien. Precis som det brukar vara när alt ska avgöras, men i måndags var det ändå ganska lugnt de första 40 minuterna, säger Mattias Wetterwik.

ANNONS

Speciell uppladdning

De fick en bra uppladdning genom att tilldelas den tuffa finalen i det ungerska mästerskapet i söndags.

– Vilken stämning! Vi kunde inte ens prata med varandra i headsetet när det var som värst utan fick vänta till volymen sjönk en aning.

Återstår att se om avgörandet i Alingsås kan matcha den upplevelsen.

– Det är mycket som står på spel under 60 minuter och så nära mellan de båda

SM-finaler börja bli en vana för domarparet som rankas som Sveriges bästa domarduo.

– Det här är den femte finalen för oss, men de fyra tidigare har ju avgjorts i en enda match istället för bästa av fem som nu, säger Mattias Wetterwik som gillar båda formaten.

Då Kurtagic/Wetterwik redan klarat två av de fem finalmatcherna är både de och spelarna klara över vilken nivå som väntar

– Det hoppas jag och att vi håller samma nivå. Laddningen är i full gång och vi längtar till torsdag!

ANNONS