Kval Oddevolds enda räddning – trots Geros mål

Nu är en kvalplats Oddevolds sista livlina i jakten på ett nytt kontrakt i söderettan. Det står klart efter att laget förlorat det viktiga hemmamötet mot Tvååker med 1–2 på måndagskvällen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ahmad Gero var den absoluta sista spelaren av planen efter IK Oddevolds hemmamatch mot Tvååker på måndagskvällen.

Anfallaren gick runt, funderade och började sedan att springa rusher över planens bredd i ett par minuter.

Och kanske var det inte särskilt konstigt att sommarens nyförvärv från Jönköpings Södra hade mycket i huvudet kort efter slutsignalen.

Hemmalaget förlorade matchen men samtidigt gjorde Gero Oddevolds enda mål. Fullträffen var hans första sedan han anslöt till klubben och lagets första efter fyra raka matcher utan mål.

– Jag är självklart glad över att jag gjorde mål men tyvärr så hjälpte det inte laget så mycket i dag, säger Gero med andan i halsen efter löpturen på Rimnersvallens i övrigt tomma gräsplan.

ANNONS

Nej, för fullträffen kom för sent.

Gero stötte in ett lågt inlägg från Oscar Iglicar på tilläggstid. Men då ledde redan gästerna med 2–0 och hade de tre poängen som i en liten ask.

– Jag är ledsen, om jag ska vara ärlig. Vi gjorde vårt bästa men nådde inte hela vägen fram. Men så är fotbollen. Vi kommer att fortsätta kämpa hela vägen, säger Gero.

Tuff avslutning väntar

Och att det blir en tuff kamp för Oddevold råder det ingen tvekan om. Efter förlusten mot gästerna från Halland står det nu klart att en kvalplats är lagets enda chans för att rädda kontraktet i division 1.

Jumbon har sex poäng upp till Oskarshamn när tre omgångar återstår av serien. Minst två segrar alltså, samtidigt som konkurrenterna i botten också måste tappa poäng.

– Vi har chansen om vi spelar så som vi spelar nu. I förra matchen spelade vi bra och i dag var vi helt okej, säger Gero.

Ja, hemmalaget skapade ett par chanser i den här matchen.

I den första halvleken serverade Anton Engelbrektsson yttermittfältaren Jake Weisbrod som fick både en och två chanser utan att lyckas sätta bollen i nät.

Kort senare sköt Kamal Mustafa tätt utanför.

ANNONS

Inläggsmakaren Oscar Iglicar var emellertid den av hemmaspelarna som kom allra närmast utan att lyckas göra mål. Oddevold-mittfältaren tryckte bollen i stolpen en bit in i den andra halvleken.

Vill rädda klubben

Men om Oddevold ska lyckas nypa kvalplatsen kommer spelare som framför allt Gero att behövas. Forwarden värvades in för att bidra i det offensiva spelet och för att göra mål.

Efter sin första fullträff för sin nya klubb hoppas han nu kunna bidra ännu mer i slutet av säsongen.

– Ja, jag kan ändå ta med mig att jag har gjort ett mål nu. När jag kom hit förväntade jag mig och trodde att jag skulle göra fler mål, men så har det inte blivit hittills. Nu hoppas jag att jag kan ändra på det, göra fler mål och hjälpa laget att stanna kvar i ettan, säger Gero.

I nästa omgång ställs Oddevold mot Ljungskile i ett glödhett derby på Skarsjövallen. LSK har nämligen chansen att säkra ett avancemang till superettan. Samtidigt kan serieledaren också slå undan en av de absoluta sista möjligheterna för rivalen från Uddevalla att nå ett kvalspel.

Men Gero och hans lag kommer inte att ge sig så lätt.

– Nu gäller det att vi laddar om inför matchen mot Ljungskile. Jag försöker hjälpa laget varje dag och vi kommer att försöka att förbättra oss för varje dag som går, säger Gero.

ANNONS

Matchen

Fotboll, division 1 södra

IK Oddevold–Tvååker: 1–2 (0–0)

Målen: 0–1 Albin Winbo (56), 0–2 Adam Lindgren (63), 1–2 Ahmad Gero (90+3)

Publik: 278

Spelplats: Rimnersvallen, Uddevalla

Taktisk formation Oddevold: Kristoffer Björk – Alexander Almqvist, Ali Al-Habobi, Philip Engelbrektsson – Jake Weisbrod, Philip Hällgren, Mergim Shala (ut 71), Rasmus Bozic, Oscar Iglicar – Anton Engelbrektsson (ut 46), Kamal Mustafa (ut 46).

Ersättare: David Olsson (mv), Mark Fezarit, Armend Shillova (in 46), Gustav Ahrn (in 71), Elliot Stroud, Oscar Fridolfsson, Ahmad Gero (in 46).

Här ser du det aktuella tabelläget.

ANNONS