Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Donat Gashi gjorde ett mål när IFK Uddevalla vann mot Hammarby med 4–3. Bild: Håkan Fredriksson
Donat Gashi gjorde ett mål när IFK Uddevalla vann mot Hammarby med 4–3. Bild: Håkan Fredriksson

Lång väntan – men futsalslutspelet ska återupptas

Drygt två månader efter att Svenska futsalligans slutspel skulle varit avslutat hoppas förbundet kunna återuppta spel. Det innebär en lång väntan för IFK Uddevalla som vann den första av två semifinaler mot Hammarby.

Två semifinaler och en final återstod i futsalens SM-slutspel när Svenska fotbollförbundet beslutade att skjuta upp matcherna. Det beskedet kom den 25 mars men förbundet lovade att återkomma med ett nytt beslut senast den 15 april, något som nu gjorts.

LÄS MER: En fot i SM-final – nu stoppas IFK Uddevalla

Följande publicerades på svenskfotboll.se under onsdagseftermiddagen:

"Krishanteringsgruppen har beslutat att resterande matcher i slutspelet i Svenska futsalligan 2019/2020 fortsatt skjuts upp, med målsättningen att återuppta och genomföra slutspelet helgerna 6-7 juni och 13-14 juni 2020."

"Bara att acceptera det"

– Klart att det ligger långt fram men under de här omständigheterna är det bara att acceptera det som gäller, säger Mergim Berisha, tränare i IFK Uddevalla futsal.

De trefaldiga svenska mästarna har haft uppehåll från gemensamma träningar sedan avbrottet i mars.

– Spelarna håller i gång själva för några bor i Göteborg och ska inte behöva pendla hit under den här tiden, säger Berisha som vill dra igång träningen närmare den planerade omstarten.

IFK Uddevalla futsal vann semifinalmatch ett av två mot Hammaby med 4–3 hemma i Agnebergshallen den 22 mars. Sex dagar senare skulle returen spelats men den sköts alltså upp.

I den andra semifinalen slog IFK Göteborg AFC Eskilstuna med 9–4 på bortaplan. Vinnarna i de respektive mötena möts i SM-final som avgörs i en match.