Förstamålvakten Andreas Melin kommer att få en viktig roll för Munkedal i alltrean. MBK:s burväktare har gjort flera vassa matcher under säsongen och han måste fortsätta att leverera om laget ska vinna matcher i vinter.
Förstamålvakten Andreas Melin kommer att få en viktig roll för Munkedal i alltrean. MBK:s burväktare har gjort flera vassa matcher under säsongen och han måste fortsätta att leverera om laget ska vinna matcher i vinter. Bild: Erik Weiefors

Långa resor väntar Munkedals BK i alltrean

Munkedals BK ställs mot en rad "nya" lag när klubben inleder spel i alltrean till helgen. Laget kommer bland annat tvingas till en bortaresa på runt 90 mil tur och retur.

ANNONS
|

Efter en stark höst där MBK slutade topp-3 i Hockeytrean södra A stod det ganska tidigt klart att laget skulle ta sig till alltrean och därmed få en större chans att lyckas ta sig till kvalserien till division 2.

Nu står det också klart vilka lag som Munkedal ställs mot i Alltrean södra A, och det blir ett en del nya bekantskaper jämfört med förra säsongen.

Från att tidigare ha ställts mot främst lag från Göteborgsregionen kommer MBK nu tvingas till längre bortaresor, bland annat till Småland och Östergötland.

Resan till Valdemarksvik är på omkring 45 mil enkel väg medan det är runt 36 mil till Åseda.

ANNONS

Laget inleder serien med bortamatch mot Tidaholm den 8 december, vilket också blir Munkedals enda alltrean-fajt under 2019.

MBK ställs därefter mot samma lag på hemmais den 4 januari.

Lagen i Alltrean södra A

Lions HC Strömstad

Lidköping

Munkedal

Skara

Tidaholm

Valdemarsvik

Virserum

Åseda

Den sista omgången spelas den 16 februari. Då tar Munkedal emot östgötska Valdemarsvik hemma på Skogsvallen.

De fyra bästa lagen går direkt till kvalserien till division 2 medan lagen som placerar sig på femte och sjätte plats får spela ett play-off mot lag från fortsättningsserien för att ta sig till kvalet.

Lagen på sjunde och åttonde plats i alltrean har spelat färdigt för säsongen.

– Vi siktar på att sluta topp-4. Laget är med på det och vi kommer att göra allt för att klara det. Vi vet att vi är ett bra lag, sade MBK:s assisterande tränare Daniel Alfredsson vid ett tidigare tillfälle.

Munkedal slutade sexa i alltrean förra säsongen men lyckades trots det att ta sig till kvalserien till division 2 via play-off.

I årets Alltrean södra A återfinns också MBK:s bohuslänska konkurrent Lions HC från Strömstad. Rivalmötena spelas den 16 januari och den 13 februari.

De andra två lokala lagen, Uddevalla HC och Lysekils Hockey Viking, har efter höstens serie hamnat i den så kallade fortsättningsserien för Hockeytrean södra A.

ANNONS

De bästa lagen i fortsättningsserierna får alltså chansen att ta sig till kvalserien till division 2 via play-off mot lag från alltrean.

– Spelet har börjat sätta sig mer och mer. Vi har spelat ett jättefint försvars- och anfallsspel och även powerplay har börjat funka. Det finns mycket att bygga vidare på, sade UHC:s huvudtränare Jesper Eckers efter den tunga hösten.

ANNONS