Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis satte nytt världsrekord förra helgen och tävlar på lördag återigen i Kina. Arkivbild.
Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis satte nytt världsrekord förra helgen och tävlar på lördag återigen i Kina. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Laddar för nytt världsrekord – med grön choklad

Kan 6,24 bli 6,25 redan på lördag?
Efter det färska världsrekordet har Armand Duplantis laddat upp med grön choklad.
– Jag vill slå så många världsrekord jag kan, säger stavhoppsstjärnan inför Diamond League-galan i kinesiska Suzhou.

ANNONS
|

Den svenska världsstjärnan visade sig mänsklig när han fick slita för att bärga guldet på inne-VM i Glasgow i början av mars. När inomhus väl blivit utomhus var Armand Duplantis tillbaka i överlägsen form.

– Det är alltid trevligt att öppna utomhussäsongen med ett världsrekord, säger 24-åringen.

"Var ganska goda"

Ribban låg på 6,24 meter när han seglade över under Diamond League-tävlingen i Xiamen, Kina, förra lördagen. Efter en putsning av sitt världsrekord med en centimeter fick han ta emot inhemska sötsaker.

– När jag slog mitt rekord fick jag möjlighet att testa lite godis efteråt. Allt godis är grönt här! Jag har ätit grön choklad, grön glass. Jag testade alla gröna saker. Det är supercoolt att prova nya saker och vissa av dem var ganska goda, säger han och ler.

ANNONS

Avståndet ner till närmaste konkurrent – amerikanen Sam Kendricks – var hela 42 centimeter stort.

– Folk kommer förvänta sig högre höjder i framtiden. Det är okej, jag förväntar det av mig själv också. Jag vill slå så många världsrekord jag kan.

"Se mer av nattlivet"

Diamond League-cirkusen är kvar i Kina och på lördagen tävlas det i Suzhou, som ligger nära Shanghai.

– Jag vet att jag är i bra form och visste det inför tävlingen i Xiamen, men du vet aldrig hur tekniken ska matcha den form du är i. Den gjorde definitivt det nu och jag vet att jag kan hoppa riktigt högt just nu, säger Duplantis på en presskonferens inför galan.

Duplantis har den här veckan till och med hunnit turista i Suzhou.

– Med en vecka mellan tävlingarna har jag haft möjlighet att uppleva mer än någonsin, men än vad jag brukar göra i de städer jag tävlar i. Förhoppningsvis kan jag hoppa högt igen på lördag och se mer av nattlivet, säger Armand Duplantis.

Fakta: Duplatis OS-uppladning

Stavhopparen Armand Duplantis tävlingar fram till OS i sommar:

27 april: Diamond League i Suzhou, Kina.

28 maj: Continental Tour i Ostrava, Tjeckien.

2 juni: Diamond League i Stockholm.

10–12 juni: EM i Rom, Italien.

7 juli: Diamond League i Paris, Frankrike.

3–5 augusti: OS i Paris.

ANNONS