Lars Lagerbäck. Arkivbild.
Lars Lagerbäck. Arkivbild.

Lagerbäck inför EM-kvalet: "Vi är underdog"

ANNONS
|

Nästan 20000 biljetter är sålda till Sveriges bortamatch mot Norge i EM-kvalet i fotboll den 26 mars, och arenan Ullevål ser ut att bli fullsatt. Norge inleder kvalet mot Spanien tre dagar tidigare, Sverige möter samtidigt Rumänien hemma, men grannmötet i Oslo ser ut som en tidig nyckelmatch i grupp F.

- Vi är underdog om man tittar på rankningen inför EM-kvalet. Men vi ska hitta en väg, den norska vägen. Spanien är favorit men det blir tajt mellan Sverige, Norge och Rumänien. Det är väldigt tufft att börja mot de två högst rankade, säger Norges svenska förbundskapten Lars Lagerbäck på presskonferensen när truppen presenterades.

ANNONS

Det norska laget går in i kvalet med ett starkt självförtroende. Lagerbäck konstaterar att det inte fanns mycket att klaga på under 2018, då Norge bara förlorade en av tio matcher. På Ullevål har laget fortfarande inte förlorat någon av de nio hemmamatcher som har spelats sedan Lagerbäck tog över.

- Vi har satt ett försvarsspel som är av högsta klass. Det har inte varit de högst rankade länder som motstånd i Nations League, men 0,33 insläppta i snitt på sex matcher där är fantastiskt bra, säger Lars Lagerbäck.

TT
ANNONS