Positionsbyten. Mikael Alfredsson (i blått) kommer att vara kvar i IFK Uddevalla futsal, men nu med Lalo Rojas som ny huvudtränare.
Positionsbyten. Mikael Alfredsson (i blått) kommer att vara kvar i IFK Uddevalla futsal, men nu med Lalo Rojas som ny huvudtränare.

Lalo Rojas tar över IFK Uddevalla futsal

En ny huvudtränare och en ny spelare in. Samtidigt lämnar två spelare SM-finalisten.

ANNONS
|

IFK Uddevalla futsal gör en del förändringar till kommande säsong i Svenska futsalligan.

De senaste två årens har IFK Uddevalla futsal tagit sig till SM-final med dubbla silver som följd. Mikael Alfredsson har varit huvudtränare och vid hans sida har Angelo Vega stått. Så blir det inte riktigt under kommande säsong.

Huvudansvaret lämnas över till Lalo Rojas som tidigare ingått i ledarstaben. Rojas som under sommaren lämnade sitt tränaruppdrag i Herrestads AIF i fotbollen.

Mikael Alfredsson kommer att vara med som coach under matcherna, men hinner inte delta i träningen på grund av sin privata situation.

– Spännande och roligt att få vara med och utveckla det här laget vidare. Jag var med förra säsongen och lärde mig mycket om futsalvärlden, säger Lalo Rojas som kommer att dela ansvaret med Alfredsson under matcherna.

ANNONS

– Jag ska vara med i laguttagningarna och på matcherna, som en matchcoach kan man säga. Annars är mitt fokus att få föreningen att växa med damlag och ungdomslag i seriespel. Blir det inte i år så blir det nästa år, säger Mikael Alfredsson.

Ny roll, eller kanske en gammal roll, blir det för Angelo Vega som nu enbart ska fokusera på att spela. För tillfället återhämtar han sig från en knäskada, men räknar med att vara i spel till premiären den 2 november.

– Jag är riktigt taggad på att komma i gång och det det gick bra förra året när jag spelade och var frisk. Med den erfarenheten från futsalen som jag har ska jag inte släppa det helt utan ska bolla med Lalo innan träningar och matcher, men inte under tiden. Då tror jag att jag får ut mer av mitt spel, säger Vega.

Den tidigare landslagsmannen berättar också att vissa förändringar sker i spelartruppen inför säsongen. Florijan Fejzulovic lämnar för nya SFL-laget FC Mellerud och Norgeproffset Liridon Kalludra som delvis spelade i IFK förra säsongen ska nu i stället vara med FC Diaspora.

På plussidan finns Edon Qeriqi som kommer från Oddevold futsal.

– Vi har koll på en del andra spelare och något mer nytt är på gång. Annars är vi väldigt nöjda med stommen som finns kvar och som tagit oss till SM-final två år i rad, säger Angelo Vega.

ANNONS

Mikael Alfredsson håller med.

– Vi tackar inte nej till bra spelare, men jagar inte någon. Det är många unga, som inte spelade så mycket förra året, som kan ta ett steg till.

ANNONS