Colorados Gabriel Landeskog direkt efter sitt 23:e mål för säsongen.

Landeskog avgjorde mot Montreal

Svenske målmaskinen Gabriel Landeskog har gjort det igen. I matchen när hans Colorado mötte Montreal satte han sitt 23:e NHL-mål för säsongen.

|

Landeskogs mål kom 35 sekunder in i tredje perioden, efter assist från Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen. Målet tog matchen till slutresultatet 2–1.

Rantanen var dessutom den som gjorde Colorados första mål, som han satte bakom Carey Price i målet i andra perioden.

Gabriel Landeskogs kedja med Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen är trion som har flest poäng i ligan.

- Det är tre tävlingsinriktade killar som vill vinna, vill hjälpa laget vinna, och man vill alltid vara bättre än de andra, säger Landeskog efter matchen till Denver Post.

Landeskog, Rantanen och målvakten Philipp Grubauer, som stoppade 35 av 36 skott på mål, utsågs till matchens bästa spelare.

- "Gruby" gjorde några stabila räddningar när han behövde. Det var en bra lagseger, säger Landeskog.

I den andra NHL-matchen vann Pittsburgh på bortaplan i Washington med 2–1.

Danske Lars Eller gjorde 1–0-målet för Washington i andra perioden, men Pittsburghs fixstjärna Sidney Crosby kvitterade efter mindre än tre minuter. Hans lagkamrat Bryan Rust fastställde sedan slutresultatet när drygt en minut var kvar av andra perioden. Även där fick Crosby poäng när han noterades för en assist.