Gabriel Landeskog sköt Colorado till en sjunde avgörande match.

Landeskog: "Nu kan allt hända"

Colorado vann den sjätte kvartsfinalen i Stanley Cup-slutspelet och utjämnade till 3–3 i matcher mot San Jose. Stor matchhjälte blev Gabriel Landeskog som sköt 4–3 två minuter in i förlängningen.

|

Colorado var piskat att vinna den sjätte kvartsfinalen mot San Jose för att säsongen inte skulle vara över.

Och det blev rejält nervöst för hemmalaget.

Det stod 2–2 efter den andra perioden, och 3–3 efter tredje – efter att flera svenskar varit inblandade i målskyttet. Erik Karlsson hade gjort sin tolfte assist i slutspelet och Gustav Nyquist stod för ytterligare två av San Joses passningspoäng.

Men i förlängningen var det en annan svensk spelare som hade huvudrollen.

Gabriel Landeskog gjorde allt för sitt Colorado och för att tvinga fram en sjunde avgörande match. Först vann han en tuff duell mot Erik Karlsson och därefter letade Landeskog sig in framför mål där han fick tillbaka pucken och tryckte in 4–3-målet.

- Vi försöker bara att göra det enkelt, och komma in bakom dem. Alla känner Cale (Makar, med passningen), han gör det fantastiskt. Jag försökte bara hitta nätet och den hittar in, säger han i NBC:s sändning direkt efter slutsignal.

Colorado hade ledningen tre gånger under matchen, men tappade den varje gång under ordinarie tid.

- Det är frustrerande. Vår kedja var inte tillräckligt bra i dag, men det är det sista målet som räknas, säger Landeskog.

Den avgörande kvartsfinalen spelas natten till torsdag.