Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Caroline Seger, till vänster, gjorde Sveriges första mål i 4–1-segern borta mot Ungern i VM-kvalet i fotboll.

Landslaget missnöjt med bevakningen

Sverige fortsätter att gå som tåget i VM-kvalet i fotboll. Men intresset för att bevaka landslaget är svalt.

På fotbollslandslagets tre dagar korta VM-kvalsamling har antalet journalister på plats gått från inga via ett par till ett fåtal.

På den första träningen i måndags var inga svenska medier på plats. Tisdagens pass, det enda som var helt öppet för journalister, bevakades av SVT och TT. Och till själva matchen mot Ungern fanns även Aftonbladet och Radiosporten representerade.

Sände från Sverige

Övriga mediehus valde att bevaka hemifrån. Det gällde även C More som sände matchen.

- Jag vet inte vad det är som händer. Det är både tråkigt och lite tillbaka i tiden. Det är inte mästerskapsår, men oavsett det så måste vi ha bevakning på plats. Det är dåligt, helt klart, säger Kosovare Asllani.

Hon säger att hon aldrig har varit med om så dålig uppslutning från mediehåll. Mittfältskollegan Caroline Seger är också besviken, men inte särskilt förvånad.

- Jag skulle säga att jag är van. Det är jättetråkigt, det är någonstans media som styr intresset. Ju mer som rapporteras desto större blir intresset. Nu är det positiva att matchen i alla fall sändes, säger Caroline Seger.

Andra länder

Hon syftar på landslagsturneringen Algarve Cup tidigare i år, då Sveriges matcher endast gick att se via Svenska fotbollförbundets hemsida.

- Det är ändå 2018, att ett Algarve Cup inte kan sändas... vi är ett damlandslag, det är jättekonstigt. Och det här är kanske ett steg konstigare.

Förbundskapten Peter Gerhardsson kan bara hålla med. Han påpekar också att det till viss del tycks vara ett svenskt problem, i alla fall av Algarve Cup att döma.

- Jag tycker mest synd om tjejerna, de ska ha mer uppmärksamhet än de får. Det blir väldigt konstigt. För på presskonferensen som vi hade före Algarve Cup, då var det medier från de andra länderna där, men ingen från Sverige, säger Peter Gerhardsson.