Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det svenska landslaget ser ut att få spela inför rekordpublik

Landslaget mot publikrekord på Friends

Intresset för Sveriges fotbollsdamers landskamp mot Tyskland på Friends arena är rekordstort. Med drygt två månader kvar till matchen har över 20 302 biljetter sålts – vilket är över det nuvarande publikrekordet.

- Det är första steget mot ett publikrekord, sedan måste ju matchen spelas och alla komma. Men det är jättekul att intresset är så stort och att vi tagit oss förbi den nuvarande rekordsiffran trots att det är två månader kvar. Vi ska fortsätta att jobba för att få upp den siffran, säger damlandslagets pressansvarige Fredrik Madestam till TT.

Matchen, som blir den första i Stockholm för laget på fyra år, är en del i uppladdningen inför sommarens VM-turnering i Frankrike. Landslagsstjärnan Kosovare Asllani ser minst sagt fram emot lagets första match på Friends arena.

- Det är klart att det känns som en wow-faktor att slå det gamla rekordet. Det är troligtvis den största matchen vi spelar innan vi åker iväg på VM i Frankrike, så det är klart att det spelar stor roll att få känna hemmastödet och att intresset finns för oss. Det kommer att bli ett minne att ha fått spela inför så många på hemmaplan, säger Asllani till Fotbollskanalen.

Matchen spelas klockan 13.45 lördagen den 6 april. Det nuvarande publikrekordet för damlandslaget på 20 302 åskådare är från ett VM-kvalmöte med Schweiz i maj 2002.