Landslagsspelare i futsal anhållna – misstänks för matchfixning

Två landslagsspelare i futsal har anhållits misstänka för matchfixning, det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. Båda spelarna var uttagna i truppen till Sveriges kommande EM-kvalmatcher.
– Det inträffade är givetvis mycket allvarligt och beklagligt, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

ANNONS
|

Om drygt två veckor spelar Sverige EM-kval på Malta där de utöver hemmanationen även ska möta Polen och Grekland. Men uppladdningen har nu skakats av beskedet att två spelare i landslagstruppen anhållits misstänka för matchfixning.

Det meddelade Svenska fotbollförbundet under tisdagen.

– Det inträffade är givetvis mycket allvarligt och beklagligt. Vi lägger mycket kraft och resurser på att motverka matchfixing och utredningen är en följd av det nära samarbete som SvFF och polisen bedriver för att motverka kriminella angrepp på vår verksamhet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

De två spelarna fanns med i truppen till landskamperna men kommer nu alltså inte att delta.

ANNONS

– Brottsmisstankarna gör att spelarna inte är lämpliga att representera det svenska futsallandslaget. De kommer därför att ersättas av andra spelare, säger Håkan Sjöstrand.

Fotbollskanalen har pratat med klubben som en av de anhållna spelarna representerar.

– Vi är jättechockade och ser jätteallvarligt på det inträffande. Det här hör inte hemma inom sporten, säger en klubbledare till sajten.

Den tidigare IFK Uddevalla-tränaren och futsalprofilen Andres Moncada blev även han chockad när han hörde talas om händelsen.

– Det är trist för de inblandade och trist för svensk futsal, säger Moncada till Bohusläningen.

ANNONS