Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
IFK Uddevallas målvakt, Hilma Lundqvist, tog chansen och tränade med herrlaget inför landskamperna mot Italien. Här pratar hon med lagets huvudtränare Hector Maravilla. Bild: Erik Weiefors

Landslagsspelarens drag inför dubbelmötet mot Italien

Hon ville komma förberedd till veckans landskamper mot Italien. Då tränade Hilma Lundqvist med IFK Uddevallas herrlag.
– Det var jättekul och lärorikt, säger hon.

För nästan exakt en månad sedan tog säsongen slut för IFK Uddevallas damlag när de förlorade den andra SM-semifinalen mot Falcao i Stockholm.

Sedan dess har inte laget tränat tillsammans. Därför tog Hilma Lundqvist saken i egna händer och frågade om hon fick träna med klubbkompisarna och Sveriges bästa herrlag: IFK Uddevalla.

– Jag kände att jag behövde hålla igång och träna futsal inför den här veckans läger med landslaget. Jag ville inte komma dit oförberedd, säger Hilma Lundqvist.

"Var lite blyg"

Under de två senaste veckorna har hon tränat med herrlaget vid tre tillfällen.

– Det var jättekul och lärorikt. Med herrarna går allt mycket snabbare och skotten är hårdare. Därför hann jag inte med på samma sätt, men det gjorde att jag hela tiden fick hålla mig fokuserad.

Hon fortsätter:

– Inledningsvis var jag lite blyg, men tränarna peppade mig. Det var skönt att komma igång och tänka futsal igen. Innan träningarna med herrlaget har jag bara spelat fotboll (hon är division 1-målvakt i Gauthiod) och kört på gym.

Den här veckan väntar två träningsmatcher mot Italien. Landskamperna spelas på tisdag och onsdag kväll i Vetlanda.

– Det ska bli två väldigt roliga landskamper. Italien ligger längre fram än oss i utvecklingen. De har bland annat en egen inhemsk liga. Så det ska bli kul att få mäta sig med dem och ge järnet.

En tredjedel från IFK Uddevalla

Truppen består av 18 spelare och sex av dem kommer från IFK Uddevalla: Sandra Bagger, Mathilda Eljas, Hilma Lundqvist, Linnéa Kogsta, My Olofsson Hjelm och Nanna Jansson. Även Hanna Österberg var uttagen, men hon har fått lämna återbud.

Det svenska landslaget samlades redan i lördags och har hunnit träna fyra gånger inför dubbelmötet.

Bara sex spelare i truppen har gjort fler landskamper än Hilma Lundqvist som representerat Sverige vid tio tillfällen under det senaste året.

– Förhoppningsvis kan jag bidra med mycket snack under matcherna. Jag vill också vara en peppande spelare om vi skulle hamna i underläge. Sedan vill jag såklart göra en del räddningar, säger Hilma Lundqvist.