Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Larsson firande ledde till ett storbråk på Friends.

Larsson: Man måste få fira ett mål

Sebastian Larsson var besviken på sin insats, på AIK:s prestation och på vad som såg ut att bli säsongens andra förlust. Då trädde han in i handlingen och allt fokus hamnade – på gott och på ont – på landslagsveteranen. Firandet efter 1–1 kvitteringen mot Malmö FF ledde till säsongens bråk.

Larsson, 33, har titt som tätt genom åren fått epitetet frisparksspecialist. Flera gånger har han visat varför. Måndagen den 29 oktober 2018 slog mittfältaren till på nytt – och det med ett mål som mycket väl kan stå sig som det som vinner SM-guldet åt AIK.

Fem minuter lade domaren Bojan Pandzic till. Malmö FF ledde med 1–0 efter Anders Christiansens mål i slutet av första halvlek. Nästan samtliga tilläggsminuter hade passerat när Pandzic gav AIK en högst tveksam frispark efter en nickduell. Larsson klev fram.

"Sista chansen"

- Jag tänkte väl att det var sista chansen. Helt ärligt var jag besviken på min egen insats. Jag tänkte att nu har jag en möjlighet att revanschera mig och det var skönt att se frisparken gå in. I stället för att gå härifrån med väldigt deppiga känslor så får vi en positiv energi.

- Alla poäng i slutet är viktiga. Vi är inte vana att förlora i år och i dag var vi verkligen nära, säger Sebastian Larsson vars AIK nu har fyra poängs försprång till tabelltvåan IFK Norrköping med tre omgångar kvar.

Han var efteråt inte medveten om att han fick sin andra varning och rött kort för skandalscenerna som följde efter målet. Larsson initierade med sitt agerande kaoset som säkerligen kommer att få efterspel. Hans sätt att fira framför Malmö FF:s bänk kritiserades av hans egen tränare, Rikard Norling.

Själv tyckte inte Larsson att det var så mycket att bråka om.

- Den dagen det inte finns känslor på planen kan vi lika gärna lägga ned. Så är det för mig i alla fall. Det händer saker som gör att man reagerar på olika sätt. Men reaktionerna stannar där. Efter matchen är det glömt. Så är det med det.

Inga robotar

TT: Firade du mot Malmös bänk eller firade du mot publiken ovanför?

- Nej, jag firar mot dem.

TT: Kanske inget du kommer att vara jättestolt över med tiden?

- Nej, men man måste få fira ett mål. Jag accepterar att det inte ska gå över gränsen, men är vi ute efter fotboll med robotar, där ingen bryr sig? Vi tar med oss en oerhört viktig poäng i slutet. Ska man då därifrån som en isbit? Det är inte jag, i alla fall.