Caroline Seger på träningen inför matchen mot Tyskland.
Caroline Seger på träningen inför matchen mot Tyskland.

Larsson och Rolfö från start mot Tyskland

Peter Gerhardsson väljer att starta med både Mimmi Larsson och Fridolina Rolfö i anfallet mot Tyskland. En VM-uppladdning som spelas inför rekordpublik på Friends arena.

ANNONS
|

Över 30000 biljetter har sålts till dagens träningslandskamp mot Tyskland som sparkas igång klockan 13.45 på Friends arena. För första gången ska damlandslaget spela på herrarnas nationalarena, och det tidigare publikrekordet för damerna på 20300 slås med råge.

- Man har varit med om mycket men det är nog det absolut största skulle jag säga. Att få spela inför 30000 på hemmaplan, det är sådant man drömt om sedan man började spela fotboll. Man blir både rörd och stolt så jag ska njuta fullt ut, säger landslagskaptenen Caroline Seger.

ANNONS

"Otroligt"

För de tyska spelarna är det däremot inte första gången man spelar inför storpublik på Friends arena. 2013 vann laget EM-finalen mot Norge och återkomsten till Stockholm väcker härliga minnen till liv.

- Det är många fantastiska minnen, det är en vacker arena, jag är verkligen glad att vara här. Att det kommer vara så mycket publik är helt otroligt, det är verkligen häftigt, säger Tysklands mittfältsstjärna Dzsenifer Marozsán.

För bägge lagen är matchen ett viktigt test i VM-uppladdningen – och ett av de sista tillfällena för spelarna att visa att de förtjänar en plats i VM i Frankrike i sommar. Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson presenterar sin VM-trupp den 16 maj, men vill inte säga hur många platser som han fortfarande ser som öppna.

- Nej, jag kan inte göra det. Det är klart att antalet platser minskar eftersom de som är här presterar väldigt bra.

ANNONS

Peter Gerhardsson väljer att ställa upp med en trebackslinje med Nilla Fischer, Linda Sembrant och Magdalena Eriksson. I anfallet får Mimmi Larsson, som visade fin målform i Algarve cup nyligen, chansen från start tillsammans med Fridolina Rolfö som är tillbaka i landslaget efter skada och också visat superform i klubblaget Bayern München.

- Nej, jag har nog aldrig varit i bättre målform, det känns väldigt bra, sade Rolfö tidigare i veckan.

"Vimlar av bra spelare"

Mot Tyskland vill Gerhardsson framför allt se ett lyft i det svenska passningsspelet – sett till hur laget spelar sig ur situationer och i omställningar. Försvaret tycker han har fungerat bra de senaste matcherna, men Tyskland är ett tufft test.

- Ser man på samtliga landskamper är det en match, Portugal (i Algarve), som vi släppt in två mål, så vi har försvarat bra och jag tror att vi går ut med ett bra självförtroende att vi kan rubba dem. Men de har många skickliga spelare, det är därför de är i världstoppen. Det går inte bara att plocka bort en spelare som man kanske kan göra mot Kroatien, utan här vimlar det av bra spelare. Men vi ska visa att vi också är bra.

ANNONS

Sveriges startelva (3–4–3): Hedvig Lindahl – Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Hanna Glas, Elin Rubensson, Caroline Seger, Jonna Andersson– Kosovare Asllani, Mimmi Larsson, Fridolina Rolfö.

TT
Fakta: Sveriges VM-uppladdning

1–9 april: Landslagsläger med matcher mot Tyskland hemma och Österrike borta.

• 9 april: Österrike–Sverige i Maria Enzersdorf, Österrike.

16 maj: VM-truppen presenteras.

24–30 maj: Landslagsläger i Båstad.

• 28 maj: Sverige–Sydkorea (stängd, inofficiell landskamp över 3x30 minuter).

30 maj–2 juni: Landslagslägret forstätter i Göteborg.

• 31 maj: Sverige–Sydkorea, VM-genrep på Gamla Ullevi.

2–4 juni: Spelarna får två dagar ledigt inför avresan till VM.

5 juni: Landslaget reser till Rennes.

7 juni–7 juli: VM i Frankrike.

ANNONS