Jake Larsson (till höger) gratuleras av sin lagkamrat Daniel Björnquist efter sitt andra mål för dagen mot Sundsvall.

Larsson sänkte Sundsvall: "Känns fantastiskt"

En trög start på säsongen. Men borta mot Sundsvall kom en mycket efterlängtad seger för Örebro – efter två mål av Jake Larsson.

|

Bara en seger på sju matcher, stundtals undermåligt spel och placerade under nedflyttningsstrecket.

Örebro har haft en jobbig start på den allsvenska säsongen – men borta mot Sundsvall fick Närkeklubben äntligen lite vind i seglen.

I vad som länge såg ut att bli en mållös historia på NP3 arena var det till sist gästerna som bröt dödläget – och det två gånger om genom högermittfältaren Jake Larsson.

Först höll sig nyförvärvet från Hammarby framme på en målvaktsretur från William Eskelinen och rakade in 0–1 i den 71:a minuten – ett mål som inte var helt logiskt sett till matchutvecklingen där Sundsvall hade fört spelet i den andra halvleken.

"Två bra mål"

Och bara åtta minuter senare small det igen.

Återigen dök Larsson upp vid den bortre stolpen och avslutade rakt på Eskelinen. 20-åringen fick tillbaka sin egen retur perfekt och kunde enkelt raka in sitt andra mål för matchen och tredje för säsongen.

- Det är två bra mål. På det första fullföljer jag efter Kevins (Wright) skott och jag tar returen. På det andra fyller jag på efter ett inlägg och tar min egen retur. Två riktigt sköna mål, säger Larsson till C More.

Matchen därmed punkterad? Svar nej.

Sundsvall skapade ordentlig nerv i matchen när David Haro Iniesta i den 86:e minuten blev helt friställd i straffområdet och tryckte in reduceringen.

"Det var nervöst"

Kort därpå hängde även en kvittering i luften men ÖSK-målvakten Oscar Jansson, som stod för en fin insats, gjorde en fin parad.

- Det var nervöst. Men skönt att vi tog tre poäng och att vi vann matchen, säger Jake Larsson som utbytt fick följa slutminuterna från sidlinjen.

Örebro lyckades alltså hålla undan och ta hem en tung trepoängare. Tack vare den lyfter sportklubben upp på säker mark i tabellen med en poäng till godo på Sirius som nu är på kvalplats.

- Just nu känns det fantastiskt och jag hoppas bara kunna rida vidare på den här vågen som jag har skapat nu, säger Jake Larsson.