Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Joel Lassinantti var vass i Luleåmålet borta mot Djurgården.

Lassinantti: "Blev ett bombardemang"

Han stoppade 45 av 46 skott. Joel Lassinantti såg till att Djurgården inte får fira jul i dur.

Hovet var utbytt mot Globen. Djurgårdens damlag hyllades inför matchen, då en flagga som förkunnade att laget vann SM-guld 2017 firades upp i taket. Och Djurgården hade inför matchen mot Luleå tre raka segrar i bagaget, det motsatta hade gästerna som inte vunnit i SHL sedan den 2 december.

Då ställde Luleås målvakt Joel Lassinantti till det för "Järnkaminerna" och raserade julfirandet.

Han gav i stället Luleå-fansen en tidig julklapp efter att ha storspelat matchen igenom. 45 av 46 skott motade 24-åringen och fixade extrapoängen hem till Norrbotten.

- Det var lite segt att släppa in ett mål i boxplay, men det var väldigt skönt att vi kunde kriga in och ta den där extrapoängen som är väldigt viktig just nu, sade Joel Lassinantti.

Det var ingen överdrift att säga att Djurgården var helt överlägset i den första perioden. Djurgården kom gång på gång i anfall och Luleå såg uddlöst ut.

"Har haft strul"

Bortalaget hade tur att omutbare Lassinantti stod i kassen, där han motade hisnande 21 skott bara i första perioden.

- Vi får tacka honom att det står 0–0, sade Luleå-backen Daniel Sondell till C More.

- Det blev ett bombardemang, Djurgården skickade allting på mål och jag fick snabbt komma in i matchen, jag hade en gnutta tur också. 0–0 efter en sådan period ska vi vara nöjda med, sade Joel Lassinantti.

Det är inte första gången ni börjar riktigt dåligt.

- Vi har haft strul de senaste matcherna nu, självklart måste vi jobba på starterna och vara mer noggrann i dem och själva ta kommandot i stället för att låta motståndarna köra över oss. Men vi jobbar oss mer och mer in i matchen.

Vilket Luleå också gjorde i andra, medan hemmalagets dominans började vissna en aning. Luleås Johan Forsberg passade då på att skicka in 1–0 mellan benen på Adam Reideborn i Dif-målet.

Engqvist kvitterade

Stockholmarna jagade sedan under sista perioden besinningslöst efter ett kvitteringsmål, vilket också skulle komma.

Med sju minuter kvar av matchen small det till bakom den annars omöjlige Luleå-keepern. Andreas Engqvist fick pucken och skickade sedan in 1–1-kvitteringen distinkt i nättaket.

Fler mål bjöds det inte på under 60 minuter, och förlängningen blev sedan mållös. I straffläggningen blev Niklas Olausson ensam målskytt och såg till att Luleå kan resa hemåt med extrapoängen.

- Det hade varit fint att fira jul med en seger, nu blir det inte så, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Och berömde sedan Lassinantti.

- Det är en väldigt bra målvakt vi möter, hatten av för honom.