Legendarens pik till Nils: ”Jag är helt ointresserad”

Nils van der Poel tog dubbla OS-guld och slog världsrekord, sedan gav han omvärlden manualen för att slå honom. Det har inte tagits emot tacksam från samtliga håll.
– Jag är helt ointresserad av det, säger konkurrenten och legendaren Sven Kramer till NRK.

ANNONS
|

LÄS MER:Nils van der Poel välkomnad till Sverige

Det har undrats och spekulerats. Hur i hela världen är det möjligt att en kille från Trollhättan kunnat ha ett långt uppehåll från sin sport för att sedan komma tillbaka och inte alltför långt senare vinna två VM-guld, slå världsrekord och vinna två OS-guld inom loppet av ett år?

Dagen efter OS-guldet och superkrossen i Peking på 10 000 meter offentliggjorde Nils van der Poel precis hur han lagt upp sitt liv för att ta sig till den absoluta toppen i ett 62 sidor långt träningsepos (som laddats hem omkring 200 000 gånger).

LÄS MER:van der Poel om Kina-OS: "Extremt oansvarigt"

Innan offentligörandet lämnade Nils van der Poel dessutom över manualen till OS-silvermedaljören på båda distanserna i Peking, Patrick Roest.

ANNONS

Men Nils van der Poels manual ”How to skate a 10k” har trots allt lämnat vissa kalla och en av dem är konkurrenten och legendaren Sven Kramer. Han bryr sig inte alls om van der Poels träningsupplägg.

– Nej, jag är helt ointresserad av det, säger Kramer till NRK.

LÄS MER:van der Poel gav sitt träningsepos till Roest

”Gjorde det ganska bra”

Sven Kramer har en sanslös karriär bakom sig där han vunnit fyra OS-guld och hela 29 VM-guld. 35-åringen från skridskonationen Nederländerna tror inte att van der Poel kommer lyckas med något liknande.

– Vi i Nederländerna har vår filosofi och jag tycker att vi har gjort det ganska bra under de senaste 15 åren. Nils van der Poel gjorde det ganska bra nu, men det skulle överraska mig om han fortsätter göra det bra under 15 år till, säger Sven Kramer.

LÄS MER:van der Poels pappa: "Jag är så stolt"

LÄS MER:Förbundskaptenen: "Nils är fulländad"

ANNONS