Leksandsmålvakten Axel Brage och tvåmålsskytten Daniel Gunnarsson tackar varandra efter skrällsegern mot Frölunda. Bild: Adam Ihse/TT

Leksand skrällde mot Frölunda

Leksand hade flygproblem på vägen till Göteborg. Men väl på isen var problemen desto färre. Det blev en skrällseger med 5–2 mot Frölunda, efter bland annat två mål av Daniel Gunnarsson.
– Det är nog första gången, säger Leksandsbacken.

Leksand har haft en tuff återkomst till SHL och i början av februari plockades klubblegendaren Ulf Samuelsson in som tränare i stället för Roger Melin.

Men effekten av tränarbytet lät vänta på sig – det blev fem raka förluster till innan Leksand till slut vann igen.

I helgen bröts dock den nio matcher långa förlustsviten med en viktig seger mot bottenkonkurrenten Oskarshamn. Och nu blev det seger mot regerande mästarlaget också.

– Det är klart att det alltid är lättare att leva när man vinner. Vi har spelat bättre och bättre den senaste tiden och det är klart att det är ett styrkebesked att vinna mot Frölunda borta, säger Daniel Gunnarsson.

Sen ankomst

Matchen blev en halvtimme försenad på grund av Leksands flygstrul. Men när den väl var i gång var reseproblemen som bortblåsta. Redan ett par minuter in i matchen kom första målet, efter en kontring där Sebastian Wännström med en passning snett bakåt gav Gunnarsson vidöppet mål.

Gunnarsson sköt senare dessutom in 4–2-målet.

– Jag vet inte hur många skott jag hade totalt, men det kändes bra för egen del, säger han.

– Jag tror inte jag har gjort två mål tidigare på den här nivån, så det är kul.

Oskar Lang ökade på till 2–0 i början av mittperioden. Samtidigt visade Axel Brage, som höll nollan i helgen, fortsatt fin form i Leksandsmålet. Det räckte för att Leksand skulle hålla ledningen, trots en snabb reducering av Simon Hjalmarsson efter Langs mål.

Besvikelse i Frölunda

Joel Lundqvist kvitterade sedan till 2–2 i inledningen av slutperioden, men när Rhett Rakshani, tillbaka från ett långt skadeuppehåll, drog på sig ett matchstraff lite senare fick Daniel Gunnarsson en ny chans – och tog den.

Hans andra mål för kvällen följdes dessutom av Matt Careys 4–2 ett par minuter senare. Och när Lucas Nordsäter – från långt in i den egna zonen – gjorde 5–2 i tomt mål med två minuter kvar var Frölundas tredje raka förlust definitivt ett faktum.

– Givetvis en jättetuff förlust för oss, jag lider med killarna i dag, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Rönnberg var dock samtidigt besviken bland annat på Rakshanis utvisning, som blev matchavgörande.

– Jag är så partisk att jag nog är den sista ni ska fråga om en utvisning som drabbar Frölunda, säger han.

– Men vi ska inte ens sätta oss i en sådan situation, att riskera en utvisning i anfallszon i det läget. Det är klart att jag är besviken, absolut.