Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lennart
Lennart "Kral" Andersson kommer tillbaka till Rimnersvallen nästa säsong. Men då som gästande tränare. Bild: Håkan Fredriksson

Lennart "Kral" Andersson klar för Gauthiod

Lennart "Kral" Andersson misslyckades med uppgiften att rädda Oddevold kvar i ettan och lämnade därefter klubben. Nu är han klar som tränare för en av Uddevallaklubbens seriekonkurrenter kommande säsong.

Den mångårige tränaren har nämligen kommit överens med IK Gauthiod att ta över rollen som huvudtränare inför den kommande säsongen, rapporterar sajten tvgfotboll.com.

– Han är väldigt tydlig i sitt ledarskap, som vi uppfattar det. Det tycker vi är väldigt bra, säger Lars Emanuelsson från Gauthiods fotbollssektion till sajten.

Beskedet innebär att Oddevold och Gauthiod därmed "byter" tränare med varandra. Sedan tidigare står det ju klart att Rikard Nilsson och den assisterande tränaren Robin Rundström går i motsatt riktning.

Vid sin sida får Andersson bland annat Andres Moncada, som för en tid sedan valde att hoppa av uppdrag som huvudtränare för IFK Uddevallas futsallag. Moncada kommer att vara målvaktstränare.

Andersson kom till Oddevold från Mellerud mitt under den nyligen avslutade säsongen. Båda lagen trillade sedermera ur sina respektive serier.

Men tränarens tunga facit är alltså inget som avskräckt Gauthiod.

– Det är bara att kolla på allsvenskan: ena året vinner du, nästa år går det sämre och då blir du förmodligen kickad snart. Det känns bra att vara klara med teamet, i vad vi tycker är ett tidigt skede. Då kan Lennart vara med i diskussionerna kring hur vi ska bygga upp det, precis som Rikard var, säger Emanuelsson till tvgfotboll.com.