Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Jakob Lilja under matchen mot Luleå.

Lilja efter domen: Skittråkigt

Timmarna före Linköpings hemmamatch mot Luleå fick Jakob Lilja beskedet att hovrätten fastställer tingsrättens misshandelsdom.

Linköping tappade sin 2–1-ledning inför sista perioden och förlorade med 2–3 hemma mot Luleå.

Forwarden Jakob Lilja åkte på en smäll redan tidigare på dagen.

Då fastställde nämligen hovrätten tingsrättens dom utan ändringar och skrev bland annat att angreppet på Malmös Jens Olsson "omöjligen kan uppfattas som idrottsligt motiverat".

Lång avstängning

Lilja crosscheckade Olsson i nacken den 5 mars 2015 i Skånederbyt mellan anfallarens tidigare klubb Rögle och Malmö – fick stå till svars för handlingen i tingsrätten.

Han dömdes där för misshandel till villkorlig dom och dagsböter på 24 000 kronor.

- Det här beslutet var absolut inte vad jag hade hoppats på och jag tycker givetvis att det är fel, säger Lilja, som efter tilltaget stängdes av tio matcher (varav fyra förvandlades till böter) av hockeyförbundet.

Vill ha ett slut

Han fortsätter:

- Det har ju gått 2,5 år sedan det inträffade, en väldigt lång tid, och det är klart att det här ligger i bakhuvudet hela tiden – även om jag blivit ganska bra på att slå bort det. Har ändå matcher att tänka på och det skingrar tankarna en del.

Domen kan överklagas till Högsta domstolen (HD) senast den 24 oktober. För att HD ska ta upp fallet till prövning krävs dock prövningstillstånd.

- Jag kan inget om sådant här och ska sätta mig i lugn och ro och prata med min advokat Mats Tornéus. Men det är svårt att hinna den här veckan då vi har bortamatcher både på torsdag och lördag. På ett sätt är det förstås skönt om det kan ta slut någon gång så att jag kan lägga det bakom mig, men samtidigt känner jag att domen är fel och förnekar brott, säger Jakob Lilja.