Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ishockeyspelaren Jacob Lilja när han i maj anlände till Högsta domstolen på Riddarholmen i Stockholm. Arkivbild.

Lilja: "Värsta möjliga utfall"

Ishockeyforwarden Jakob Lilja ställer sig kritisk mot misshandelsdomen som fastställts av Högsta domstolen.

Den nuvarande Djurgårdenspelaren befann sig utomlands när det svenska rättssystemets högsta instans fastslog tingsrättens och hovrättens dom om misshandel.

- Det är klart att jag tycker att det är fel. Det var ju inte det jag hoppades på. Jag har hela tiden haft en förhoppning om att bli helt frikänd, säger Jakob Lilja till TT.

Det är drygt tre år sedan den dåvarande Röglespelaren delade ut en crosschecking mot Malmöbacken Jens Olsson i en match i hockeyallsvenskan. Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd stängde då av Lilja i tio matcher innan fallet togs upp i tingsrätten i januari förra året.

- På ett sätt är det väl skönt att man kan lämna det bakom sig, men samtidigt är det ju skit samma när jag ändå blir dömd. Det slutade ju i värsta möjliga utfall för mig, säger Lilja.

24-åringen från Limhamn, som gjorde 27 poäng på 47 matcher för Linköping förra säsongen har bytt klubb till Djurgården och blickar nu fram mot att spela med Stockholmslaget.

- Det är klart att jag kommer att kunna släppa det här rätt så snabbt och bara gå vidare nu, slippa åka på rättegångar och så.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktig klubbadress för Lilja förra säsongen. Rätt är att han spelade för Linköping.