Oscar Lind körde in på tredje plats i Varberg.
Oscar Lind körde in på tredje plats i Varberg. Bild: Privat

Lind premiärtrea i Varberg

Oscar Lind, Uddevalla CK stod för klubbens bästa placering när Västgötacupen i mountainbike inleddes i Varberg när han blev trea i P15/16-klassen.

|

Varberg MTB Meeting är en tävling i Västgötacupen, en av de största MTB-cuperna i Sverige. I ett soligt Varberg som bjöd på utmanande banor kämpade åtta uddevallacyklister i ungdomsklasserna.

Dagens bästa placering stod Oscar Lind för i P15/16 med en tredje plats. I samma åldersgrupp knep Amanda Zachariasson en fjärdeplats bland tjejerna. Oscar, som gjorde årets första tävlingsstart i Danmark förra helgen och Amanda, totalsegrare i Västgötacupen 2017 tillhör båda toppen i sina respektive klasser.

Kangas i Norge

Övriga pallplatser bland Uddevallacyklisterna tog Peter Karlsson i klassen H-Sport där han blev trea.

Samtidigt som det kämpades i Varberg så var Uddevallas elitåkare David Kangas i Norge och körde sin första tävling för i år, Fiskumrittet. Tävlingen ingår i Norgecupen och är en UCI-tävling.

– Sammanlagd placering efter två tävlingsdagar blev en fin 16:e plats i mycket hårt motstånd från de nordiska länderna, skriver Uddevalla CK i ett pressmeddelande.