Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lindahl: "Jag kände mig självsäker"

Hon var briljant i straffsparksläggningen mot USA i kvartsfinalen. Mot Brasilien imponerade Hedvig Lindahl igen när semifinalen skulle avgöras från elva meter. - Jag kände mig ganska självsäker, säger den svenska målvaktshjälten.

Hedvig Lindahl har aldrig spelat en stor mästerskapsfinal för Sverige. Nu ska hon göra det. Och målvaktshjälten, till vardags i engelska Chelsea, spelade huvudrollen när Sverige lyckades besegra Brasilien på ett fullsatt Maracana i OS-semifinalen. 

- Jag är stolt över det här, det sätter lite pricken över i:et på min karriär, säger Lindahl till TV3 direkt efter bragden. 

Och med en straffsparksseger mot USA i ryggen gick svenskorna in i en ny straffsparksläggning mot Brasilien med stort självförtroende. 

- Jag vet inte hur mycket det påverkade men vi hade en go känsla och kände att vi att vi hade allt att vinna. All press var på Brasilien, de vann med 5-1 när vi möttes och hade hela den här stadion på sin sida. 

Lindahl gick åt rätt håll på samtliga brasilianska straffar. 

- Jag hade gjort min hemläxa, jag gick rätt varje gång, men jag kunde gått tidigare någon gång, men det blev ju rätt bra ändå, säger hon och ler stort. 

Och det var en märkbart tagen målvakt som nu ska få spela sin första stora mästerskapsfinal. 

- Man tänker "vad är det som händer?". Man tror knappt att det är sant, att vi gör det på Maracana med alla hemmafans på alla dessa stolar. 

Efter att Sverige slog ut USA gick den amerikanska målvakten ut och sågade det svenska spelsättet. Men de brasilianska stjärnorna var inte några dåliga förlorare, berättade Lindahl. 

- De sa "Slog ni ut oss får ni ta och vinna allt". Marta och Christiane känner jag för. Det är fina tjejer allihop, men någon måste ju förlora.