Rasmus Dahlin i kamp med Oliver Bjorkstrand.

Lindblom tog Philadelphia till seger

Oskar Lindblom gjorde sitt sjätte mål för säsongen för Philadelphia i NHL-ishockeyn. Det blev matchens enda mål, och ledde till seger över New York Rangers. Och Buffalos Rasmus Dahlin lyckades med något som få gjort före honom.

|

Matchen hade pågått i en och en halv minut när Aleksandr Georgijev började få det svettigt i Rangersmålet.

Philadelphia hade många chanser, och Rangers utespelare lyckades inte rensa. Oskar Lindblom var framme vid en retur och kunde via backhand lyfta upp pucken i nättaket. Målet blev matchens enda, som alltså slutade med 1–0.

- Jag är så klart inte nöjd med resultatet, men det är någonting vi kan bygga vidare på, säger Rangers forward Mika Zibanejad, som konstaterar att New York-laget hade 38 skott på mål, mot Philadelphias 19.

- Kanske att vi saknade lite skärpa i avsluten, säger han, och tillägger att laget åtminstone fortsatte att kämpa och gjorde ett "hyggligt jobb".

Två nya poäng

Rasmus Dahlin kunde addera ytterligare två assist till säsongens skörd när hans Buffalo mötte Columbus.

18-åringen spelade fram Tage Thompson till 3–1-målet, och noterades också för en assist till Jeff Skinners 4–2-mål i andra perioden. Totalt blev det 17:12 på isen för svensken, vilket är hans minsta istid under en match sedan den 3 januari.

Smått historisk

Matchen slutade 5–4 till Buffalo och för Dahlins del innebär det att han gjort 23 assist hittills under sin premiärsäsong i den nordamerikanska ligan. De senaste sju matcherna har Dahlin stått för åtta poäng, och svenskens tajmning och agerande på isen hyllades av kommentatorerna i tv-sändningen.

Rasmus Dahlin blev också smått historisk, eftersom han är den tredje backen i NHL:s historia som gjort två poäng i minst sex matcher innan sin 19-årsdag. De två andra är Phil Housley och Bobby Orr, uppger Sabres pr-avdelning via Twitter.