Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fredrik Lindström. Arkivbild.

Lindström uttagen till VM efter körtelfebern

Skidskytten Fredrik Lindströms säsong har förstörts av körtelfeber. Men när VM-truppen till Östersund presenterades fanns den svenske OS-hjälten med.

Efter att Fredrik Lindström fixat ett OS-guld till de svenska herrarna på sin sistasträcka i stafetten förra året gick han in med stor optimism i årets säsong.

Men redan under premiärhelgen i Slovenien tog det tvärstopp för veteranen som senare fick beskedet att han drabbats av körtelfeber.

Lindströms medverkan i VM på hemmaplan senare i vår har varit – och är – oklar, men när förbundskaptenen Wolfgang Pichler presenterade den svenska truppen till Östersund fanns Lindström med.

"Fortarande osäkert"

- Jättehäftigt att landslagsledningen tror på mig, även om det fortfarande är osäkert om jag är redo när väl VM kommer. Förhoppningsvis har jag hunnit i form och kan förstärka en svensk trupp, säger Lindström till TT.

Lindström berättar att han fick grönt ljus till att börja träna lätt för två veckor sedan och att framstegen sedan dess varit väldigt stora.

- Då var jag helt utmattad efter att ha tränat i 45 minuter i lugn takt. Nu tränar jag ändå två pass och närmare tre timmar om dagen och är inte alls lika trött. Det är fortfarande lågintensiv träning, men kan jag göra liknande framsteg den närmaste tiden så tycker jag att det ser realistiskt ut.

Planen är att ansluta till truppens förläger inför VM.

- Det är väl egentligen först då som det går att säga något om min status och huruvida jag har något på VM att göra eller inte, säger han.

"Varit frusterande"

TT: Hur har det varit att följa den här säsongen från sidan, med tanke på VM?

- En jättekonstig känsla egentligen. Jag hade helt andra tankar om den här säsongen och var jag skulle stå den här tiden på åren. Samtidigt har det varit kul att se att laget fortsätter att visa framfötterna. Jag har fått sätta allt på ett kort för att försöka komma tillbaka till VM och är jag i en bra tävlingsform då kan jag ju göra resultat likt andra som jag sett på tv. Men det har varit frustrerande samtidigt som man bara fått acceptera läget.

VM inleds den 7 mars i Östersund.