Tony Mårtensson och hans Linköping hade all anledning att vara nöjda efter en offensiv urladdning borta mot Rögle. Arkivbild.

Linköpingsoffensiven vaknade mot Rögle

Linköpingsoffensiven fick fria tyglar. Det gav effekt med besked.

|

Citatet ovan må egentligen ha syftat på Linköpingsprofilens egna utsökta backhandpass till Nick Sörensens 2–0-mål i mitten av andra perioden.

Men frågan är om det inte var just så alla med LHC-sympatier tänkte efter säsongens hittills starkaste offensiva insats av östgötarna.

- Vi har spelat lite krampaktigt. I dag fick vi klartecken från coachen att gå ut och göra precis vad vi ville och det kändes som vi tog honom på orden. Vi har spelat jättefin hockey, sade Tony Mårtensson till C More efter en andraperiod där LHC gått "all in" offensivt – med resultat.

Liljas andra boxplaymål

Dessförinnan hade redan Jakob Lilja, med fem år i just Rögle i ryggsäcken, satt tonen i sin förra hemmaarena när han gav LHC ledningen i boxplayspel i den första perioden.

Lilja spatserade på egen hand förbi både back och målvakt innan han lättade in pucken i en halvöppen kasse. Hans andra för säsongen i numerärt underläge.

- Jag försökte först bara ta ett skott. Men sedan såg jag att han stod ganska bra så det var bara att gå förbi honom i stället, sade Lilja om sitt mål till C More.

Norskt brödraskap

Även 3–0 i slutet av andra perioden var iögonfallande – men framförallt norskt och broderligt. Mathis Olimb assisterade brorsan Ken Andre. Och som grädden på moset gjorde Emil Sylvegård 4–0 på en retur i periodens sista sekund.

I tredje perioden fick Fredrik Karlström göra sitt första SHL-mål i karriären till 5–0. Ken Andre Olimb, återigen serverad av brorsan, gjorde sitt andra och LHC:s sjätte för dagen i powerplay en stund senare.

Rögles tre matcher långa vinstsvit inför matchen kändes bruten långt innan det målet.